Rianne Meijer nieuwe ambassadeur van Plan International

11 MEI 2023 09:30 | Plan International

Influencer Rianne Meijer strijdt voor gelijke rechten en kansen van meisjes wereldwijd

Kindhuwelijken, seksueel geweld en meisjesbesnijdenis; Plan International’s nieuwe ambassadeur Rianne Meijer gaat zich inzetten om deze en andere schendingen van de rechten van miljoenen meisjes en jonge vrouwen wereldwijd aan te kaarten en te bestrijden. Met ruim 1,5 miljoen volgers op Instagram is Rianne Meijer een van de meest succesvolle Nederlandse content creators. Ze staat bekend om haar Instagram vs. Reality serie, waarin ze zichzelf niet al te serieus neemt en haar volgers een ongepolijst kijkje in haar leven geeft.

Rianne Meijer is de nieuwe ambassadeur van Plan International. © Plan International/ Bill Tanaka   

Rianne Meijer: “Ik sponsor nu bijna een jaar twee kinderen en daarmee hun community’s bij Plan International. Toen ik me meer ben gaan verdiepen in de onderwerpen waar de organisatie zich voor inzet, merkte ik dat ik ontzettend veel vuur voel om er iets aan te doen. Zoals mijn volgers van mij gewend zijn, gaat het mij niet alleen om mooie plaatjes, maar vertel ik graag het echte verhaal. Ik hoop mijn volgers te inspireren en te laten zien dat we met elkaar het verschil kunnen maken voor gelijke rechten en kansen voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd.”

Directeur van Plan International Garance Reus-Deelder: “Wereldwijd worden miljoenen meisjes en jonge vrouwen nog dagelijks gediscrimineerd, mishandeld of uitgebuit. Alleen omdat ze meisjes zijn. Samen met onze nieuwe ambassadeur Rianne Meijer kunnen we nog meer aandacht vragen voor de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen. Ongelijkheid ligt aan de basis van bijna alle obstakels waar meisjes mee te maken hebben, zoals kindhuwelijken en seksueel geweld. Samen gaan we de strijd aan voor een betere toekomst voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd.”

Ook Moïse Trustfull, LAKSHMI, Yara Michels, Giovanca, Sarina Wiegman en Simone Kleinsma zijn ambassadeurs van Plan International.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Schregardus via 06-24361666 of per mail naar pers@planinternational.nl Over Plan International Plan International is een ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie die zich vanuit meer dan 75 landen wereldwijd inzet voor kwetsbare kinderen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, met speciale aandacht voor meisjes en jonge vrouwen. Plan International doet dit door de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen op te heffen zodat zij dezelfde kansen en rechten hebben als jongens. Zo werkt Plan International, met de steun van duizenden sponsors, bedrijven en (institutionele) donoren aan een beter leven voor kwetsbare kinderen en jongeren in landen wereldwijd.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen