Douglas Murray naar Nederland voor JA21 symposium

28 MEI 2024 16:57 | JA21

ROTTERDAM - De Britse journalist en schrijver Douglas Murray komt zaterdag naar Nederland. Hij zal spreken op het symposium van JA21 over antisemitisme. “Het toenemende antisemitisme in de westerse wereld is een probleem dat dringend geadresseerd moet worden, daarom organiseren wij dit symposium. Wij zijn erg blij dat Douglas Murray bereid is om aanwezig te zijn als hoofdspreker”, aldus Rick Maas, manager van het Wetenschappelijk Instituut van JA21.

Kennis vergroten  

“Waarom keert antisemitisme steeds weer terug? En hoe stoppen we het? Dat zijn de twee belangrijkste vragen die wij tijdens ons symposium hopen te beantwoorden” zegt Maas. “Ons doel is om de kennis over dit gevoelige onderwerp te vergroten.”

Open debatpartij

Na de pauze is er op het podium een paneldiscussie met naast Douglas Murray vier andere sprekers. Historicus Hans Wallage belicht antisemitisme vanuit historisch Joods-Nederlands perspectief, arabiste Machteld Allan spreekt over de theologische achtergrond van het antisemitisme, David Suurland bestudeert het verband tussen totalitarisme en antisemitisme en Boaz Cahn spreekt over initiatieven om jongeren met joodse en islamitische achtergronden met elkaar in gesprek te laten treden om zo wederzijds begrip te creëren. “JA21 is een open debatpartij. Wij vinden het belangrijk dat verschillende perspectieven worden belicht en interactie met het publiek moedigen wij aan.” aldus Maas. De paneldiscussie wordt geleid door Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad.

Locatie & Tijden

Het inmiddels uitverkochte symposium vindt plaats op zaterdag 1 juni om 19:00 uur in het Prinses Theater Rotterdam.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid