Nobian voor het tweede jaar op rij bekroond met platina door EcoVadis

11 SEP 2023 15:20 | Nobian Industrial Chemicals B.V.

Nobian, een Europese leider op het gebied van zout, essentiële chemicaliën en energie, heeft van EcoVadis voor het tweede achtereenvolgende jaar een platina beoordeling gekregen voor zijn duurzaamheidsprestaties. Vorig jaar kreeg Nobian ook een EcoVadis Platinum-rating.  

EcoVadis is 's werelds meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Nobian scoorde 80 van de 100 punten en behield daarmee zijn positie in de top 1% van de meer dan 90.000 bedrijven die wereldwijd door EcoVadis worden beoordeeld.  

Sterke scores en aanzienlijke verbeteringen   

Via het duurzaamheidsprogramma "Grow Greener Together" streeft Nobian ernaar om in 2040 CO₂-neutraal te zijn, met 100% hernieuwbare elektriciteit. Voor haar jaarlijkse aanvraag behaalde Nobian een zeer sterke en verder verbeterde score op alle criteria die door EcoVadis werden beoordeeld. EcoVadis constateerde significante verbeteringen op het gebied van inkoop en ethiek, terwijl de hoge scores op het gebied van milieu en arbeid en mensenrechten werden gehandhaafd.  

Marco Waas, Chief Technology and Sustainability Officer bij Nobian: "Deze prestatie laat zien dat we een sterke basis van beleid, governance, acties en resultaten hebben om onze ambitieuze 2030 en 2040 duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Aan de top blijven is altijd moeilijker dan er komen. Dit resultaat motiveert ons nog meer om onze duurzaamheidsprestaties op peil te houden en ons bedrijf steeds duurzamer te maken".   

De toekenning van de platina medaille voor het tweede jaar op rij bevestigt Nobian's inzet op duurzaamheid. Het ondersteunt de ambitie van het bedrijf om een van de meest duurzame chemische bedrijven van Europa te worden.  

Grow Greener Together

Nobian's "Grow Greener Together" duurzaamheidsaanpak is gebaseerd op de drie pijlers: Climate, Circular en Care. Het bedrijf heeft zijn CO₂-voetafdruk sinds 1990 al met 40% verminderd. Om deze ambitie te helpen bereiken, heeft Nobian een uitdagend doel gesteld om in 2040 CO₂-neutraal te zijn, vooruitlopend op de overeenkomst van Parijs, met 100% hernieuwbare energie.  

Rapportage op basis van feiten   

Nobian zet zich in om zijn eigen duurzaamheidsprestaties en die van zijn partners voortdurend te controleren en te beheren. Nobian heeft deelgenomen aan het EcoVadis-beoordelingsproces om evidence based verslaglegging te garanderen en om transparant te zijn over CO₂-reductie in zijn waardeketen. Daarnaast zet Nobian zich in voor het Science-Based Targets initiatief (SBTi) en heeft het zich ingeschreven voor het wereldwijde openbaarmakingssysteem van CDP voor milieutransparantie en -actie.    

Over EcoVadis en haar ratings   

EcoVadis is 's werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Haar duurzaamheidsratings zijn gebaseerd op internationale duurzaamheidsstandaarden, zoals de Tien principes van het UN Global Compact, de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI) en de ISO 26000 standaard. De beoordelingen bieden een op bewijs gebaseerde analyse van de prestaties en een stappenplan voor voortdurende verbetering. De criteria voor de medailles worden jaarlijks herzien. Ga voor meer informatie naar EvoVadis.com

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid