Weersverbetering tijdens de festivals Appelpop en Smeerboel

10 SEP 2024 13:19 | Weeronline

Tijdens de festivals Appelpop en Smeerboel is het vaak prima weer. Vrijdag is nog kans op enkele buien, maar zaterdag verloopt droog met een mix van wolken en zon. Met maxima tussen 15 en 17 graden is het wel aan de frisse kant.

De komende dagen is het herfstachtig in Nederland met dalende temperaturen. Bovendien valt na een droge dinsdagochtend in de middag veel regen en neemt de wind in kracht toe. Ook de dagen erna is het behoorlijk buiig. 

Beter weer tijdens de festivals

Vrijdag start het festival Appelpop in Tiel. Het wordt een wisselvallige en frisse septemberdag met een mix van wolken, buien en zonnige perioden. Later in de middag lijkt het buienaantal af te nemen en schijnt de zon nog enige tijd. Bij een matige noordwestenwind wordt het maximaal 15 graden. Een warme trui en poncho zijn daarom ook aan te raden om mee te nemen. Ondanks de lage temperaturen voelt het in het zonnetje best aangenaam aan.

Op zaterdag, tijdens Smeerboel in Utrecht en de tweede dag van Appelpop, is het droog met zonnige perioden. Daarnaast komen stapelwolken voor. Door de matige noordwestenwind blijft de temperatuur wel behoorlijk achter. Na een frisse start van de dag stijgt het kwik zaterdag naar maximaal 16 graden. Daarmee ligt de middagtemperatuur wel iets hoger dan voorgaande dagen, maar blijft het nog altijd fris voor de tijd van het jaar. Ter vergelijking: maxima rond 19 graden zijn normaal voor september.

Opnieuw geldt dat het in de zon best lekker weer kan zijn, maar als de zon achter de wolken komt is het soms wel erg fris.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/10-9-2024-dit-wordt-het-weer-tijdens-appelpop-en-smeerboel

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws