Weekverwachting: zomerse warmte komt weer snel terug

25 AUG 2024 17:01 | Weeronline

Forse buien hebben zaterdagavond de warmte verdreven, maar dat is niet voor lang. Het wordt deze week weer snel zomers warm. Het is daarbij zonnig weer en het blijft grotendeels droog. Maandag is het nog wel wat wisselvalliger.

De zomer blijft in de buurt, hoewel het maandag nog wat aan de wisselvallige kant is. Vooral in het noorden, midden en westen kan nog wel een bui vallen. In het zuidoosten en oosten van het land blijft het droog en kan de zon al beter doorbreken. De temperatuur ligt bij een matige zuidwestenwind rond 21 graden en dat is een prima temperatuur voor deze tijd van het jaar.

Dinsdag weer zomers warm

Dinsdag gaat de wind uit het zuidoosten waaien en dat betekent dat de temperatuur direct omhoog gaat. De zon schijnt volop en in de middag wordt het 24 graden op de Wadden en 26 of 27 graden in het binnenland. Woensdag kan de temperatuur nog wat verder stijgen. Opnieuw is er volop zon en de maxima komen tussen 25 en 29 graden uit. Het is zelfs niet uitgesloten dat op een enkele plek in het zuidoosten de tropische waarde van 30 graden wordt behaald.

Zonnig in Middelburg

Donderdag draait de wind weer terug naar westelijke richtingen. De temperatuur levert een paar graden in, maar op veel plaatsen kunnen we nog wel de zomerse 25 graden behalen. Het blijft vrijwel overal droog en er zijn flinke perioden met zon.

Vrijdag en zaterdag wind uit het noordwesten

Vrijdag en zaterdag levert de temperatuur nog wat verder in en zien we maxima van zo'n 21 graden op de thermometer. De wind gaat uit het noordwesten waaien. Wel blijft het vrijwel overal droog, maar er is iets meer bewolking. Of de dalende trend wordt doorgezet is nu nog maar de vraag. Er zijn signalen dat we vanaf zondag weer met de temperatuur omhoog gaan en dat de zomer voorlopig nog in het zadel blijft.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws