Vijf dagen en circa 50 activiteiten en bijeenkomsten in The Social Hub Amsterdam City

26 JUL 2024 11:03 | Stichting Pride Amsterdam

PERSBERICHT 

Amsterdam, 26 juli 2024

The Pride Hub voor vierde keer middelpunt activiteiten Pride Amsterdam

Voor de vierde keer wordt The Social Hub Amsterdam City aan de Wibautstraat tijdens Pride Amsterdam omgedoopt tot Pride Hub. Van 29 juli tot en met 2 augustus vinden hier meer dan 50 activiteiten en bijeenkomsten plaats. Om dit mogelijk te maken is voor de organisaties en hun initiatieven dit jaar €100.000 beschikbaar gesteld vanuit het empowermentfonds. Het resultaat is een brede programmering van jong tot oud en voor alle doelgroepen. Bijzondere aandacht dit jaar is er voor toegankelijkheid, onder meer door het  inrichten van een prikkelarme ruimte tot op aanvraag ondersteuning door gebarentolken.

De programmering is heel divers en telt meer dan 50 activiteiten zoals Queer talks, Pride Comedy op donderdag en vrijdag, een schaaktoernooi, de Special Social Club talkshow en de eerste editie van Pride Gebarencafé. Met bijzondere aandacht voor toegankelijkheid is projectleider Sam Piek van Stichting Pride Amsterdam en zelf als ervaringsdeskundige doof: “Een gebarentolk zorgt ervoor dat je makkelijker meekomt in een drukke groep. Dus zorgen wij ervoor dat deze op afroep beschikbaar is waardoor activiteiten ineens voor nog meer mensen toegankelijk zijn. Met deze voorbeelden hopen wij ook anderen te inspireren tot meer inclusieve evenementen.” Uiteraard moet het wel tijdig aangegeven worden en dat kan op de website www.pride.amsterdam waar een aparte pagina over toegankelijkheid is gemaakt inclusief uitlegvideo’s en ook in de agenda kan gefilterd worden.

De Pride Hub wordt op maandag 29 juli om 12.30 uur geopend door Suzanne van de Laar (zij/haar) voorzitter van Stichting Pride Amsterdam. Inhoudelijk is de programmering in handen van de vele Pride commissies en organisaties waar al jaren mee wordt samengewerkt en ook vele nieuwe initiatieven die zich daarvoor hebben aangemeld. Daardoor is het programma zeer breed en interessant voor de hele community. De volledige programmering is te vinden in de agenda op www.pride.amsterdam en op het Instagram-account van The Social Hub Amsterdam

The Pride Hub

Voortbouwend op het succes  van de afgelopen jaren nemen de vertegenwoordigers van de LGBTQIAP+-gemeenschap opnieuw de ruimtes van The Social Hub over. De Social Hub is pionier in de sector van 'hybride gastvrijheid' en biedt ruimtes waar individuen van diverse achtergronden kunnen samenkomen om te leren, verblijven, werken en ontspannen. Met locaties in de meest dynamische steden van Europa bevordert De Social Hub verbindingen en verwelkomt iedereen binnen hun gemeenschap van reizigers, studenten, zakelijke professionals, locals en nog veel meer.    

Thema 2024: TOGETHER

In een polariserende samenleving komt de LGBTQIA+ community soms onbedoeld tegenover elkaar te staan. Maar juist in deze tijd waarin regenboog-identiteiten (inter)nationaal onder druk staan en we vrijheden verliezen, is het belangrijk naast elkaar te staan. Samen sterker, ondanks onze verschillen en dankzij onze verschillen. We hebben elkaar nodig; ongeacht of iemand tot onze community behoort of een bondgenoot is. Ongeacht of we onze persoonlijke uitdagingen meemaken op het platteland of in de stad, op ons werk of bij onze familie. Met Pride Amsterdam vieren we de boodschap van liefde voor onze dierbaren, maar ook de liefde voor hen die verder van ons afstaan, maar met vergelijkbare uitdagingen te maken krijgen vanwege hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en expressie, of diversiteit in geslachtsontwikkeling. TOGETHER in Pride. Voor onszelf én voor de ander. Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli tot en met 4 augustus 2024. Meer informatie is te vinden op https://pride.amsterdam/

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws