Veilig met de lift? Liftinstituut en Buddy Vedder testen het met een quiz in de lift

06 NOV 2023 07:00 | Liftinstituut

‘Hoe gevaarlijk kan een lift nou zijn?’ Tijdens de tiende Safety Awareness Week vraagt Liftinstituut op ludieke wijze aandacht voor de onbekende risico’s van de lift. Tijdens een hilarische quiz in de lift overvalt presentator Buddy Vedder, onder meer bekend van Holland’s Got Talent, nietsvermoedende shoppers met drie liftvragen. Wie zelf de eigen liftkennis wil testen, kan de liftquiz spelen op liftveilig.nl. Met als hoofdprijs een reis naar de hoogste lift in Dubai.

Liftinstituut-directeur John van Vliet benadrukt het belang van tien jaar veiligheidscampagnes: “Een liftpassagier die vastzit in de lift, die de liftdeuren opentrekt en in de liftschacht valt. Een hond die door een te lange hondenriem bijna stikt. Kinderhandjes op een glazen deur die worden meegetrokken in de zijkant van de liftdeuren… Het is zomaar een greep uit de ongevallen die ontstaan, doordat mensen niet weten waarop je moet letten als je in de lift stapt.”

Quiz met Buddy Vedder

Van Vliet gaat verder: “Je kunt een lift nog zo vaak keuren, maar een lift is pas echt veilig als je ‘m ook veilig gebruikt. Daarom investeren we bij Liftinstituut behalve in goede keuringen ook in voorlichting. Dat doen we met een jaarlijks terugkerende veiligheidsweek. Dit jaar helpt presentator Buddy Vedder ons om de veiligheidsboodschap over te brengen. Hij presenteert de UP&DOWN liftquiz midden in een winkelcentrum en overvalt nietsvermoedende liftpassagiers met quizvragen over liftveiligheid.”

De opnames van de quiz vonden plaats in Shopping Center Alexandrium in Rotterdam. “Die gezichten als de liftdeuren opengaan en dat Buddy Vedder opeens voor hun neus staat. Dat was goud.” Tijdens de quiz nodigt de presentator ook de rest van Nederland uit om de eigen liftkennis te testen op liftveilig.nl. Onder alle inzenders met vijf goede antwoorden wordt een reis naar de hoogste lift in de Burj Khalifa te Dubai verloot.

Alle veiligheidstips op een rij

Van Vliet heeft nog wel een tip voor alle deelnemers aan de online quiz: “De antwoorden op alle quizvragen zijn onder de liftveiligheidstips op liftveilig.nl te vinden. Daar kan iedereen z’n voordeel mee doen.”

Wie de UP&DOWN liftquiz met Buddy Vedder wil zien, kan tijdens de Safety Awareness Week – van 6 tot en met 12 november – terecht op alle Liftinstituut-socials, waaronder YouTube, en op liftveilig.nl.

Met de online liftquiz op liftveilig.nl kan een reis naar de hoogste lift in Dubai worden gewonnen

Met de online liftquiz op liftveilig.nl kunnen deelnemers een reis winnen naar de hoogste lift in de Burj Khalifa te Dubai.

 

Wilt u aanvullende informatie en/of beeldmateriaal voor uw artikel? Of wilt u een interview met Liftinstituut-directeur John van Vliet? Neem dan contact op met Marjon Oosting: 06 43 89 01 95 of oosting.marjon@liftinstituut.nl.
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Liftinstituut

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws