Koninklijke Belgische Munt presenteert 2,5 euro voor de Belgische Festivalcultuur

27 JUL 2023 09:05 | Koninklijke Munt België

Met het tweede weekend van Tomorrowland in het vooruitzicht, heeft de Koninklijke Munt van België een bijzondere uitgifte beschikbaar: de 2,5 euro herdenkingsmunt voor de Belgische Festivalcultuur. Als een waar festival-walhalla weet België als geen ander hoe een goed festival georganiseerd wordt. De bijzondere uitgifte is direct verkrijgbaar op www.herdenkingsmunten.be.

Over de hele wereld weten liefhebbers de Belgische festivalcultuur zeer te waarderen. En niet alleen internationaal roept dit belangstelling op, wantook de Belgen zelf bezoeken graag een festival. Het is de perfecte manier om jong en oud met elkaar te verbinden en ons land positief  op de kaart te zetten. België wordt alom geroemd om zijn  Festivalcultuur: genoeg reden om hier een officiële Belgische 2,5 euro aan te wijden!

Een klinkende munt van 2,5 euro in ‘toegankelijke’ coincard verpakking

Op de voorzijde hiervan rijst een hand op die het 'rock on'-gebaar maakt, omgeven door speakers, muzieknoten, een gitaar, equalizer onderaan en de landkaart van België op de achtergrond met onder de gitaar de tekst: BELGIAN FESTIVAL CULTURE.  Op de muntzijde staan de gebruikelijke grafische elementen zoals de waarde, het jaartal en de Europese landkaart afgebeeld. Een kleurrijke en vrolijke festival-geïnspireerde coincard-verpakking zorgt voor de finishing touch. De coincard waarin de munt is gevat, toont diverse festivalbandjes die doorgaans als toegangsbewijs van festivals gelden en vaak om de pols verzameld worden. De achterkant toont kleurrijke festivalelementen. De munt heeft een nominale waarde van 2,5 euro.

Beeldmateriaal downloaden via deze link: https://royaldutchmint.sharefile.eu/d-sc8df387de9004c07b9b8b53b9efe5c59 Over de Koninklijke Munt van België De Koninklijke Munt van België is verantwoordelijk voor de bestelling van Belgische circulatiemunten, het ontwerp, de kwaliteitscontrole, het screenen van namaakmunten en vertegenwoordigt de Belgische Staat op internationaal niveau. Sinds begin 2018 is de Belgische muntslag en de commercialisering van de Belgische herdenkingsmuntstukken uitbesteed aan de Koninklijke Nederlandse Munt. De Belgische koning blijft de uitvaardigende autoriteit. De officiële uitgiften besteld door de Koninklijke Munt van België dragen het merkteken van de Belgische Muntmeester, de heer Giovanni Van de Velde én het munthuisteken van de Koninklijke Nederlandse Munt. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top vijf producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten en verzamelaarsproducten. De Belgische herdenkingsmunten zijn verkrijgbaar via www.herdenkingsmunten.be.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur