Podcastmakers brengen ode aan stress, juist in December

06 DEC 2023 20:12 | Charlie Jones

In december loopt het overgrote deel van de Nederlandse bevolking op zijn tandvlees. Het afgelopen jaar heeft veel energie gevraagd. Deze laatste maand brengt daar bovenop nog extra stress door feestdagen, tradities, schoolvoorstellingen, werkborrels en sociale verwachtingen. Dus brengen CEO van The School of Stress Suzan Kuijsten en CSR-directeur Carolien Hamming en een ode aan stress met de lancering van hun nieuwe podcast: Gek op Stress! 

Stresswijs in de tandvleestijd

De podcast is de opvolger van het succesvolle boek van Kuijsten en Hamming met de gelijknamige titel en bestaat uit een reeks van tien afleveringen. De podcast is, net als het boek, bedoeld om je een andere kijk op stress te geven. En de positieve kanten van stress te laten zien”, vertelt Hamming enthousiast”. Net als in het boek, bevat ook de podcast Gek op Stress de verfrissende humor van de twee stress-experts die de luisteraar stresswijs maakt. “Ook in deze tandvleestijd, is stress in de basis functioneel en nuttig. Het helpt om scherp te zijn. Eigenlijk zijn we gek op stress, maar wanneer je niet voldoende herstelt van de stress, dan ontstaan er stressklachten”, zegt Kuijsten. 

Gek worden op stress, juist in december

Met verschillende gastexperst als Dr. Heilwine Bakker, Thijs Launspach en Dr. Juriaan Galavazi gaan de stressfans in gesprek. In de podcast ontdekt de luisteraar wat stress is en hoe het je dagelijks van energie voorziet. “Maar ook waarom het zo moeilijk is om in te grijpen als je er last van hebt. Iets wat veel mensen juist in deze decembermaand veel ervaren”, beseft Hamming. Dat is waarom de podcastmakers juist aan het einde van het jaar hun serie lanceren. “Het meest waardevolle is misschien wel dat je een andere kijk op stress krijgt. Schrik dus niet als je er tijdens het luisteren ineens groot fan van wordt”, waarschuwt Kuijsten. De eerste afleveringen zijn nu te beluisteren via de podcastapps en youtube: https://www.youtube.com/channel/UCZbRUurEH5a3JnH4jQNEzeA

Over de hosts van de nieuwe podcast

Suzan Kuijsten is een van Nederlands meest gerenommeerde stress-sociologen. Ze staat bekend om haar diepgaande kennis van stressmanagement op de werkvloer. Ze heeft dan ook The School of Stress opgericht, waarin ze lezingen en bedrijfstrainingen aanbiedt rondom dit onderwerp. Daarnaast is Suzan regelmatig te zien en te horen in media zoals BNR, NPO Radio, NRC en het Jeugdjournaal.

Carolien Hamming is directeur van CSR Expertisecentrum voor Stress en Veerkracht. Hier speelt ze een actieve rol in de ontwikkeling van de innovatieve CSR-methode. Dit is een psychobiologische aanpak voor burn-outpreventie en –herstel, waarbij de eerste focus ligt op fysiek herstel. Het is Caroliens missie om deze benadering bekend te maken onder zorgprofessionals, bedrijven en het grote publiek.

Geïnteresseerd in een interview? Mail of bel met Suzan Kuijsten 06 48 388 779

Meer binnen de rubriek Zorg