Koninklijke Nederlandse Munt introduceert eerste NFT munt

20 NOV 2023 09:09 | Koninklijke Nederlandse Munt Nederland

Vandaag lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt de allereerste Nederlandse NFT munten. De collectie van 4.000 stuks is geïnspireerd op de samenwerking met Free a Girl. Nog nooit eerder werd een NFT uitgebracht door de producent van Nederlands muntgeld.  Met de onthulling van de digitale munt gaat ook direct de verkoop van de Free a Girl coincard van start.

De nieuwe NFT munt komt in een bijzondere combinatie van een fysieke penning en een digitale NFT. Bij aankoop van een Free a Girl penning bij de Koninklijke Nederlandse Munt kan direct een NFT worden geclaimd, dankzij de QR-code op de coincard. Vijf verschillende NFT’s van de Koninklijke Nederlandse Munt komen samen in een unieke collectie. De NFT’s staan voor de ambitieuze jonge vrouwen die zijn bevrijd door Free a Girl van seksuele uitbuiting.

Digitale muntenverzameling

Met de lancering van een NFT wil de Koninklijke Nederlandse Munt het verzamelen van munten toegankelijker maken voor een breder publiek. “We zijn altijd op zoek naar manieren om te vernieuwen. Met deze NFT is het mogelijk een unieke, digitale muntenverzameling te starten. Het is een bijzonder concept geworden waar de fysieke én digitale uitgifte samen het verhaal vertellen van Free a Girl“, zegt Bert van Ravenswaaij, muntmeester bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Voor de NFT’s maakt de Koninklijke Nederlandse Munt gebruik van de THX Network software. Mieszko Czyzyk, medeoprichter van THX Network zegt over de samenwerking: “Erg tof dat we een historisch instituut zoals de KNM mogen bijstaan met de digitalisering van een eeuwenoude ambacht, het slaan en uitbrengen van munten. En dan ook nog eens voor een fantastisch goed doel, ik wens iedereen veel verzamel plezier!”

Free a Girl

De NFT’s van de Koninklijke Nederlandse Munt zijn geïnspireerd op de samenwerking met Free a Girl. Free a Girl ondersteunt wereldwijd activistische organisaties die er alles aan doen om meisjes te bevrijden. Medewerkers van deze organisaties zetten zich met gevaar voor eigen leven in om bijvoorbeeld undercover te gaan in bordelen of door online onderzoek te doen. Bij voldoende bewijsmateriaal van seksuele uitbuiting trappen de bevrijdingsteams letterlijk de deuren in om meisjes te bevrijden. Ook zorgt Free a Girl voor bewustwording van de problematiek van seksuele uitbuiting en geeft de stichting meisjes een toekomst via speciale School for Justice-programma’s. 

Om het belangrijke werk én het 15-jarig bestaan van Free a Girl kracht bij te zetten, brengt de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale penning in coincard uit. De penning is in beperkte oplage verkrijgbaar voor €15 op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt. Binnenkort wordt het eerste exemplaar geslagen in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam.

Hoge resolutie-beeldmateriaal kunt u hier downloaden: https://royaldutchmint.sharefile.eu/d-sb1231db0276e4b49b588a144ddc4faa5 Over de Koninklijke Nederlandse Munt Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen. De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten. Het bedrijf is sinds 2020 gevestigd in ‘The Dutch Vault’ in Houten. Over THX Network THX Network helpt communities te groeien met geautomatiseerde beloningen. Mensen kunnen direct opdrachten voltooien, punten verdienen en deze ruilen voor beloningen. Een digitale portemonnee is inbegrepen met een social login voor crypto-beginners. Klanten koppelen het platform met hun games, applicaties en sociale kanalen als X en Discord of QR-codes voor fysieke toepassingen. THX Network is gefinancierd door de Europese Unie, Techstars en méér dan achthonderd THX token houders. Het kantoor bevindt zich in Amsterdam. Contactgegevens THX Network BV Mieszko Czyzyk Tel: 06 49933767 E-mail: mieszko@thx.network thx.network

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws