Zeer veel regen verwacht in Zuid-Frankrijk, delen van Noord-Italië en in Spanje

25 OKT 2024 15:20 | Weeronline

De komende dagen wordt in het zuiden van Frankrijk, Noord-Italië en ook in delen van Spanje zeer veel regen verwacht. Lokaal valt in het totaal meer dan 250 millimeter. Dit veroorzaakt ongetwijfeld wateroverlast in deze regio’s. Vanaf dinsdag beperken de buien zich tot Spanje. Regionaal valt hier volgende week ook behoorlijk veel regen.

In onze omgeving is het de komende tijd rustig najaarsweer. Dit geldt ook voor de buurlanden. Verder naar het zuiden, in Zuid-Frankrijk, Italië en Spanje is het de komende tijd heel ander weer.

De komende dagen trekken actieve buien over het zuiden van Frankrijk en het noorden en noordwesten van Italië. Tot en met zondag kan hier regionaal meer dan 250 millimeter regen vallen. Bovendien kan het soms stevig waaien. Vooral in bergachtige gebieden kan dit voor problemen zorgen. Bij aanhoudende regenval in bergachtige gebieden veranderen kleine beekjes in grote snelstromende rivieren.

Mooi najaarsweer in Italië op komst, delen van Spanje veel regen

Dinsdag wordt het in Zuid-Frankrijk en Italië weer overal droog. Sterker nog, de buien maken plaats voor prachtig najaarsweer. Zo gaat de zon in Nice en Genua flink schijnen en daarbij wordt het 22 graden.

In Spanje komt het daarentegen dan juist tot stevige buien. Vooral aan de bekende Spaanse Costa’s kan het soms flink doorplenzen. Dit geldt grofweg voor een strook van Malaga tot aan Barcelona. Op lokale schaal kan hier volgende week ook meer dan 250 millimeter regen vallen.

Bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/25-10-2024-zeer-veel-regen-verwacht-in-zuid-frankrijk-en-delen-van-noord-italie-en-spanje

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws