Weekverwachting: koel en wisselvallig zomerweer

09 JUN 2024 12:54 | Weeronline

De nieuwe week gaat wisselvallig van start met regionaal veel regen op maandag. De temperatuur komt daarbij niet hoger uit dan 13 of 14 graden. Ook de dagen daarna blijft het vrij koel met buien, maar tussendoor ook zonnige momenten. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur omhoog naar zo'n 20 graden, maar de wisselvalligheid blijft ook dan aanhouden.

Na een vrij zonnig eind van het weekend trekt maandag vanuit het westen een regengebied binnen. Af en toe kan het stevig plenzen en regionaal kunnen tientallen millimeters regen vallen. In de noordelijke helft valt waarschijnlijk de meeste regen. De zon zien we daarbij niet en er wordt ook nog eens erg koele lucht aangevoerd. Het wordt maximaal 13 of 14 graden, maar in de regen is het nog een aantal graden kouder. De zuidwestenwind draait naar het noordwesten en neemt flink in kracht toe.

Ook daarna buien

Een droog weerbeeld zit ook na maandag niet in de verwachting. Dinsdag worden vanuit het noordwesten talrijke buien aangevoerd, waarbij vooral landinwaarts ook een klap onweer mogelijk is. Toch komt de zon tussendoor wel tevoorschijn. De noordwestenwind waait wel nog steeds stevig door, waardoor het kwik niet hoger oploopt dan 15 of 16 graden.

Ook woensdag en donderdag is de kans op buien aanwezig, waarbij de woensdag waarschijnlijk wel vaker droge momenten kent met ruimte voor de zon. Het blijft fris met maxima tussen 14 en 16 graden. Donderdag wordt het iets warmer met 15 tot 18 graden, doordat de wind langzaam naar het zuidwesten begint te draaien.

Richting het weekend warmer

Door de verandering van windrichting naar het zuidwesten wordt richting het weekend beduidend warmere lucht aangevoerd. In het zuidoosten kan het vrijdag weer 20 graden worden en in het weekend gebeurt dat op grotere schaal. Toch is het weerbeeld daarbij allesbehalve stabiel, want dagelijks kunnen weer stevige buien ontstaan. Wel zijn er tussendoor droge momenten met ruimte voor de zon.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws