Persuitnodiging prijsuitreiking CCV Hein Roethofprijs

25 OKT 2017 08:51 | Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Wie wint de CCV Hein Roethofprijs 2017? ‘Forsa!’ uit Den Haag, ‘Hulplijn Radicalisering’ uit Utrecht of ‘Heilige Boontjes Koffie’ uit Rotterdam? Deze projecten dragen allemaal bij aan het voorkomen van criminaliteit of het bevorderen van sociale veiligheid. De minister van Veiligheid en Justitie reikt 30 oktober de CCV Hein Roethofprijs uit.

Prijsuitreiking CCV Hein Roethofprijs

30 oktober, 15.00 – 16.30 uur

Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41, 3534 AP Utrecht

Minister van Veiligheid en Justitie

U bent van harte uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Na afloop is er gelegenheid de winnaars te spreken.

Korte beschrijving van de drie genomineerde projecten:

Forsa! Is een integrale aanpak waarbij (ex-)gedetineerde jongeren van 17 tot 27 jaar van niet-westerse achtergrond een jaar intenfsief worden begeleid door een maatje met dezelfde culturele achtergrond. De recidive van de ex-gedetineerden die worden begeleid door Forsa!, ligt aanzienlijk lager dan het landelijk gemiddelde.

Hulplijn Radicalisering richt zich op het tegengaan van jihadistische radicalisering onder Nederlandse jongeren. Ouders met vragen over jihadisme, radicalisering, opvoeding en vervreemding, kunnen contact opnemen met de Hulplijn, waar een medewerker desgewenst in de eigen taal kan antwoorden. Daarnaast geeft het team van de Hulplijn voorlichting en training aan ouders, leerkrachten, imams, professionals en gemeenteambtenaren. Bovendien ondersteunen vertrouwenspersonen de families van radicaliserende jongeren en als dat noodzakelijk is, schakelen ze ketenpartners in zoals gemeente, politie en Jeugdzorg.

Heilige Boontjes Koffie: binnen dit leer-werktraject krijgen ex-gedetineerde jongeren tot 27 jaar een perspectief op de arbeidsmarkt. In een koffiebar, Heilige Boontjes heeft inmiddels twee locaties in Rotterdam, een eigen koffiebranderij en een online verkoopafdeling, leren de jongeren arbeids- en sociale vaardigheden. Aan het einde van het leer-werktraject, worden de deelnemers gekoppeld aan werkgevers, die voor een jaar een betaalde baan bieden. Op dit moment doorlopen twintig jongeren het programma bij Heilige Boontjes.

CCV Hein Roethofprijs

Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. Dit jaar koos de jury drie nominaties uit 31 inzendingen. De prijs wordt georganiseerd vanuit het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Utrecht. De winnaar ontvangt 20.000 euro en een klein kunstwerk.

Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden bij: Sophie de Clercq, Sophie.deClercq@hetccv.nl, telnr. 06 542 45 647. Voor aanvullende informatie, of contact met de genomineerden kunt u contact opnemen met Door van der Wiele, secretaris CCV Hein Roethofprijs, Door.vanderwiele@hetccv.nl, telnr: 06 1335 00 68

Meer binnen deze rubriek