Zeeland Seaports kijkt naar de mogelijkheden om tijdelijke natuur te ontwikkelen, onder meer op haar terreinen in de Koegorspolder. Ze doet dit in samenwerking met de SLZ en de ZMf die binnen het interreg project 2B connect werken aan het vergroenen van bedrijventerreinen. Tijdelijke natuur levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in het havengebied en draagt daarmee bij aan het behalen van de duurzaamheidsambities gesteld in 'Duurzaamheidsambitie 2030'.
Meer biodiversiteit in havengebied
Het aanleggen van tijdelijke natuur in het havengebied van Zeeland Seaports sluit perfect aan bij één van de doelstellingen van het havenbedrijf om zich actief in te zetten voor biodiversiteit. Via 2B connect krijgt Zeeland Seaports nu de mogelijkheid om eigen landbouwpercelen, die in afwachting zijn van ontwikkeling tot bedrijventerrein, in te zetten als tijdelijk natuur gebied. Voor deze vergroening is er vanuit 2B connect een Europese subsidie beschikbaar.
Groene Koegorsplan
Dit initiatief is een mooie aanvulling op het Groene Koegorsplan, dat op 29 september is gepresenteerd. Voor de totstandkoming van dit plan heeft de ZMf en SLZ om de tafel gezeten met diverse organisaties, bedrijven en grondeigenaren om zo tot concrete projecten te komen. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn: het maken van een wandelroute door het gebied, nestkasten voor vleermuizen en zwaluwen ophangen, het laten grazen van scharrelvarkens en de mogelijke aanleg van een zonnepark.
Duurzaamheidsambitie 2030
Een haven die zich duurzaam ontwikkelt is voor de continuiteit en concurrentiekracht van levensbelang. Daarom boden PORTIZ Ports & Industry Zeeland, de Zeeuwse Milieufederate en Zeeland Seaports vorig jaar de 'Duurzaamheidsambitie 2030' aan aan staatssecretaris Dijksma. Deze ambitie richt zich op een duurzame ontwikkeling in de brede zin: economisch, ecologisch en sociaal.
Dit is een origineel bericht van N.V. Zeeland Seaports
Ga naar alle berichten van deze organisatie.