Reacties Nederlandse vakantiegangers op overname Landal door Roompot: “verbijsterd"

18 JUN 2021 11:22 | Parkvakanties

Nadat gistermiddag het nieuws naar buiten kwam dat Roompot branchegenoot Landal GreenParks wil overnemen, stroomden de reacties op vakantiepark-platform Parkvakanties direct binnen. Verbazing, teleurstelling en zelfs boosheid tekenen het beeld. Slechts een enkeling reageert enthousiast.

Laurens Taekema, oprichter van Parkvakanties, wist niet wat hem overkwam. “Wij hadden dit ook echt niet zien aankomen. Dit zal zeker gevolgen hebben voor de consument, maar hopelijk zijn deze niet te ingrijpend. Landal heeft de afgelopen jaren een fantastisch merk opgebouwd, het zou zonde zijn als dit verloren zou gaan.”

Liefhebbers vakantieparken van streek

De website van Taekema werd bij de bekendmaking van het nieuws massaal bezocht. “Er ging een schok door vakantieminnend Nederland. Mensen zijn van slag en reageren vol ontsteltenis. Ook krijgen we veel vragen als: ‘Blijft Landal-mascotte Bollo wel?’ en ‘Nu wordt het zeker nog duurder?’.” 

Veel mensen zijn gecharmeerd van Landal en hopen dat het label blijft bestaan. In eerste instantie is toegezegd dat Landal als merknaam blijft bestaan. “Ik verwacht echter dat dit niet van heel lange duur zal zijn. Als één merknaam naar buiten treden is natuurlijk veel aantrekkelijker voor Roompot dus grote kans dat dit straks ook zal gaan gebeuren.” aldus Taekema.

Meer binnen deze rubriek