Start leergeld Zuid-Holland midden in Midden-Delfland

25 JUL 2024 15:29 | Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden

Zoetermeer, 15-07-2024 

Elk kind doet mee

Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en de gemeente Midden Delfland hebben de handen ineen geslagen om kinderen in armoede te ondersteunen.

In Nederland zijn er talloze gezinnen, wiens kinderen om verschillende redenen moeite hebben om volledig deel te nemen aan het dagelijkse leven. Financiële tegenspoed is een realiteit voor vele kinderen, wat het voor ouders vaak tot een uitdaging maakt om hun kinderen te voorzien van essentiële benodigdheden voor school zoals laptops, fietsen, kleding en schoolspullen. Gelukkig is Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden (Leergeld ZHM) vastbesloten om elk kind daar waar mogelijk te helpen!

Over Stichting Leergeld

Onze missie: we willen voorkomen dat kinderen aan de zijlijn komen te staan en kansen missen die voor anderen vanzelfsprekend zijn.

Stichting Leergeld ZHM is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van gezinnen in Zuid-Holland Midden. We zijn werkzaam in de gemeenten: Zoetermeer, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpenerwaard, Barendrecht, Nissewaard en Midden-Delfland. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat financiële beperkingen geen belemmering vormen voor de ontwikkeling en participatie van kinderen. Door praktische hulp en ondersteuning te bieden door middel van voorzieningen zoals laptops, fietsen, schoolspullenpassen, kindpassen en verjaardagboxen. We werken we samen met gemeenten, hulpverleners en sponsors om ervoor te zorgen dat elk kind de kansen krijgt die het verdient.

Samen sterk voor elk kind

Kent u een gezin dat deze ondersteuning goed kan gebruiken? Aarzel dan niet om een aanvraag in te dienen bij Leergeld ZHM.

U kunt bij Stichting Leergeld de Kindpas en de Schoolspullenpas aanvragen voor een kind als de aanvraag voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  • Het inkomen van de ouder(s) is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm of er zijn aantoonbare, hoge schulden.
  • Het kind is 0 tot en met 17 jaar oud. 
  •  

Vanaf 1 augustus 2024 verwelkomen wij aanvragen van ouders, verzorgers, vrienden, kennissen en leraren. Vanaf 1 januari 2025 wordt het Kindpakket uitgebreid met de fiets en de laptop. Samen werken we aan een gemeenschap waarin elk kind de kans krijgt om te groeien, te leren en te bloeien.

Aanvragen

Heeft u een kind in gedachten dat ondersteuning kan gebruiken? Dien dan eenvoudig een aanvraag in via onze website op www.elkkinddoetmee.nl. Op de website vindt u alle benodigde informatie voor de deelnemende gemeenten, inclusief de aanvraagvoorwaarden en het online aanvraagformulier.

Wilt u zich inzetten voor Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden?

Draagt u onze stichting een warm hart toe en wilt u ons team versterken? U kunt bij ons vrijwilliger worden. Momenteel zijn op op zoek naar intermediairs binnen onze regio. Bekijk onderstaande vacature(s) om te zien hoe u bij ons kunt bijdragen.

www.elkkinddoetmee.nl/vacatures



Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen