Eva (17, Down syndroom) verlegt flink haar grenzen

09 NOV 2017 11:25 | Fonds Gehandicaptensport

Eva (17) heeft het syndroom van Down. Voor haar is het daarom fysiek wat moeilijker om balans, coördinatie en kracht te krijgen. Maar dat weerhoudt haar er niet van om volop te sporten en van het sporten te genieten. Door te sporten gaat haar fysieke gesteldheid juist heel erg vooruit. Het Surf Project geeft surfles aan kinderen met het Syndroom van Down, Autisme of ADHD en het project is al op drie plaatsen in Nederland actief. Juist surfen is een sport die helemaal niet voor de hand ligt voor Eva, vanwege haar beperkingen. Maar na drie lessen goed oefenen kon ze haar balans al even houden op de surfplank. Eva heeft flink haar grenzen moeten verleggen en is daardoor enorm gegroeid. Ze heeft weinig grip op haar lichaam en vindt het contact met andere mensen vaak moeilijk. Maar zolang ze zich veilig voelt, durft ze een hele hoop. Door het zand rennen naar de zee, klimmen op de plank, vallen in de zee en weer opstaan: het geeft haar een enorme adrenalinekick. Het enthousiasme van de vrijwilligers die haar begeleiden doet wonderen. Surfen geeft haar zelfvertrouwen en ze is trots op zichzelf dat ze mee kan doen aan deze stoere sport.

Na de les heeft Eva het de hele week over het surfen en heeft er alles voor over om weer op een surfplank te staan. Zelfs de fietstocht naar Zandvoort van drie kwartier is voor haar geen probleem. Eva rijdt ook paard, danst en zwemt. Paardrijden doet ze op dinsdagmiddag en op woensdagmiddag danst ze, om vervolgens nog een zeemeerminnen-duik te maken in het zwembad. Eva’s enthousiasme voor sport is onuitputtelijk. Het draagt nou eenmaal bij aan haar enorme levenslust.

Eva heeft haar plaats in de halve finale weten te veroveren. Een uniek talent boordevol energie!

Wil jij je stem uit brengen op Eva in de halve finale? Dat kan via www.unieksporten.nl/sporttalent

Hoe werkt de verkiezing Uniek Sporttalent?

113 deelnemers zijn de strijd aangegaan om zoveel mogelijk stemmen en likes te verzamelen van het Nederlandse publiek. Na de halve finale (2 tot en met 12 november) gaan er twee finalisten per categorie door. Een deskundige en onafhankelijke jury kiest uit deze finalisten de uiteindelijke winnaar; de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Uniek Sporttalent ' en de bijbehorende prijzen verdiend. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig Paralympisch Kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen Snowboarden). Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden. Voor meer informatie over de verkiezing, ga naar www.unieksporten.nl/sporttalent. 

 

Onderschrift foto: Eva Dobber (Santpoort-Noord), halve finalist verkiezing Uniek Sporttalent 2017 Stem op Eva via: https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/132/eva-dobber/halve-finale Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport en/of de Verkiezing Uniek Sporttalent kunt u terecht bij Sophie Oostveen. M: 06-53239521, E: sophie@fondsgehandicaptensport.nl Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan. Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl De verkiezing Uniek Sporttalent wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van 1% FairShare® partners ABN AMRO, Nederlandse Loterij en onze mediapartners Ziggo en Sublime FM. ABN AMRO ondersteunt als Partner van de Toekomst deze verkiezing, omdat ook zij het belangrijk vindt dat sporters met een handicap gestimuleerd worden bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent. Daarbij gaat het om talent in de meest brede zin van het woord. Kijk voor meer informatie op https://www.unieksporten.nl/sporttalent

Meer binnen deze rubriek