Forum voor Democratie maakt kandidatenlijst bekend voor provincie Noord-Holland

01 FEB 2023 10:00 | Forum voor Democratie

Op 15 maart staat Nederland voor een fundamentele keuze: gaan we door met het beleid van VVD en D66 of kiezen we voor fundamentele verandering?

FVD Noord-Holland kiest voor het laatste:

  • Niet meewerken aan nieuwe vergunningen voor AZC’s en de bestaande vergunningen intrekken
  • De A8 doortrekken tot de A9
  • Geen onteigening van onze boeren
  • Macht terug naar de burger: bindende referenda
  • Geen zonneakkers of windturbines.

Lees meer in ons verkiezingsprogramma op https://fvd.nl/provincies/noord-holland

Onze top 3:

Lijsttrekker

Johan Dessing (57 jaar)

‘’Zorg voor een goed bereikbaar Noord-Holland.''

Johan Dessing is Eerste Kamerlid en fractievoorzitter in Noord-Holland. Hij is al 30 jaar werkzaam als luchtverkeersleider in de verkeerstoren van Schiphol. In zijn vrije tijd wandelt hij graag in de Noord-Hollandse natuur. Dessings specialiteiten zijn Infrastructuur en ruimtelijke ordening. Geen geld naar CO2- en stikstofreductie agenda’s, een stop op meer windturbines en zonneparken, woningen bouwen voor Nederlanders, provinciale focus op de kerntaak, vervanging en onderhoud van wegen en de aanleg A8-A9 zijn speerpunten van Dessing.

Plek 2

Ralf Dekker (65 jaar)

'' Veel politici debatteren voor de bühne.”

Ralf Dekker studeerde geologie en daarna bedrijfskunde. Hij werd werkzaam in de consultancy en het bankwezen en werd uiteindelijk lid van de Raad van Bestuur van de Rabobank. In 2011 werd Dekker voorzitter van De Groene Rekenkamer, een klimaat- en milieukritische stichting. In 2019 werd hij Statenlid voor FVD in Noord-Holland. Dekker heeft 2 kinderen en woont in Amsterdam. Ieder jaar fietst hij de Mont Ventoux op (en af).

Plek 3

Rebecca de Knegt (24 december 1989)

''FVD is de enige echte boerenpartij.''

Rebecca de Knegt is opgegroeid in Castricum en studeerde bestuurskunde en rechten. Ze werkt bij FVD als jurist en hekelt de alsmaar toenemende regulering en de opgelegde energietransitie. Als het aan haar ligt, is de provincie geen dociel uitvoeringsorgaan van het Rijk, maar een autonome bestuurslaag waar de Provinciale Staten het beleid bepalen

De rest van de lijst kunt u vinden als bijlage. 

Meer binnen deze rubriek