Weeronline leverancier weersinformatie ANP

26 SEP 2024 11:00 | Weeronline

Weeronline blijft ook de komende jaren  actuele weersinformatie leveren aan het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Partijen hebben een nieuwe meerjarige overeenkomst getekend.

Weeronline deelt al enige jaren weerdata en duiding van weersontwikkelingen met het ANP. Nieuwsconsumenten zien en horen dat onder andere terug in weerberichten in kranten en online nieuwsplatforms en op tal van radiostations.

Door het partnership blijft Weeronline het ANP en daarmee veel Nederlandse media ook de komende jaren voorzien van betrouwbare weerdata, weersverwachtingen en duiding bij weersontwikkelingen in de vorm van data voor berichten, grafieken en weer-updates in radiobulletins.

Bovendien kunnen bedrijven en organisaties buiten de media bij de zakelijke afdeling van het ANP (ANP Business) terecht voor actuele weersinformatie die impact heeft op bijvoorbeeld gladheidsbestrijding, veiligheid op de weg of het spoor, onderhoud van wegen, scheepvaartverkeer, offshore-activiteiten, festivals, landbouwactiviteiten et cetera. Infoplaza houdt hierover actuele data en analyses bij.

René Westening, directeur van de Infoplaza-groep: ‘Via het ANP bereikt onze weersinformatie snel en betrouwbaar de media en daarmee miljoenen mensen. Wij willen onze expertise-rol op het gebied van weer en klimaat ook op deze manier invullen en versterken. Voor de mensen in het land en organisaties betekent dit ook dat ze met deze informatie beter voorbereid zijn op weersontwikkelingen. En we zijn natuurlijk trots dat een instituut als het ANP onze data gebruikt.’

Martijn Bennis, algemeen directeur van het ANP: ‘Het ANP is er om de Nederlandse media en daarmee de nieuwsconsument 24/7 te voorzien van betrouwbaar, feitelijk onafhankelijk en compleet nieuws. Voor ons is het daarom heel waardevol dat wij kunnen vertrouwen op een degelijke en tegelijk innovatieve partij die op het gebied van weernieuws een goede en betrouwbare bron is.’

Over Weeronline

Weeronline is hét online weerplatform van Nederland. Maandelijks worden de site en apps miljoenen keren bezocht. Met een weersverwachting voor elke locatie ter wereld, weercijfers, een buienradar, zonurengrafiek, waarschuwingen, weernieuws én een 14-daagse verwachting is Weeronline het meest complete weerplatform van Nederland. Weeronline is net als het analistenteam van Weerplaza en de Buienalarm-app onderdeel van de Infoplaza-groep, de toonaangevende  allround meteorologische dienstverlener voor media, consumenten, overheden en bedrijven. 

Over het ANP

Onafhankelijke journalistiek is een verworvenheid die bevochten en verdedigd moet worden. Het Algemeen Nederlands Persbureau vormt al sinds 1934 het fundament onder de pluriforme pers. 365 dagen per jaar, dag en nacht, levert het ANP snel, feitelijk en betrouwbaar nieuws in tekst en beeld aan de Nederlandse media, overheden, organisaties en bedrijven.

Online bericht: https://www.infoplaza.com/nl/blog/weeronline-ook-komende-jaren-partner-van-het-anp

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws