Kijk naar het Debat van het Zuiden zaterdag 18 november

10 NOV 2023 11:23 | Omroep Brabant

In het Debat van het Zuiden debatteren 7 lijsttrekkers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen over de kwesties die in Brabant, Limburg en Zeeland spelen. De regionale omroepen houden op zaterdag 18 november in het Evoluon in Eindhoven het Debat van het Zuiden. De lijsttrekkers van 7 grote politieke partijen gaan met elkaar de strijd aan over thema’s die ons bezighouden. Het verkiezingsdebat is live online en op tv te zien om 19.30 uur.

De 7 lijstrekkers zijn Dilan Yesilgöz (VVD), Geert Wilders (PVV), Henri Bontenbal (CDA), Rob Jetten (D66), Caroline van der Plas (BBB), Lilian Marijnissen (SP) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren).

In het debat wordt gesproken over onder meer migratie, bestaanszekerheid en het rapport Elke Regio Telt. Burgers in het zuiden van Nederland voelen zich niet goed vertegenwoordigd door Den Haag. Wat willen de lijsttrekkers eraan doen om de band met de regio te verbeteren? 

In het Debat van het Zuiden komt ook de kiezer die nog niet weet op wie hij moet stemmen aan het woord. Kunnen de lijsttrekkers deze kiezers ervan overtuigen op hun partij te stemmen?

Tessel Linders en Fabienne Nijsten presenteren het Debat van het Zuiden.

Uitzending

Het ‘Debat van het Zuiden’ is op 18 november vanaf 19.30 uur LIVE op tv, Facebook en Brabant+. Omroep Brabant is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507. Na de uitzending is het debat ook terug te kijken op Brabant+.

Het Debat is ook live te zien op L1 TV en op het Facebook en YouTube kanaal van 1Limburg. L1 TV is te vinden op Ziggo Digitaal kanaal 30 (buiten Limburg op kanaal 713) en KPN kanaal 508. En live op Omroep Zeeland, Ziggo kanaal 711 en DELTA Digitale Televisie kanaal 11. En terug te kijken via omroepzeeland.nl 

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid