Stress te lijf met Humanitas challenge

31 AUG 2023 10:36 | Humanitas

De nieuwe challenge van Humanitas voor de buur gaat op 11 september van start. Het onderwerp is deze keer stress en spanning.

Bij de challenges van Humanitas krijgen mensen vijf dagen lang een korte opdracht in hun mailbox. Maar ook praktische handvatten en tips. Gratis en voor niks. Zo kan iedereen die zich inschrijft nieuwe vaardigheden leren die altijd van pas komen.

Eerdere challenges gingen onder meer over vooroordelen loslaten, echt openstaan voor een ander en grenzen stellen. In de nieuwste challenge, die op 11 september van start gaat, draait het om het herkennen en verminderen van spanning en stress.

In de challenge leren mensen eerst stress herkennen bij zichzelf. En onderzoeken ze wat hen helpt om stress te verminderen. Daarna volgen opdrachten waarbij ze leren hoe ze een ander met stress kunnen helpen. En dat zonder in de reddersrol te schieten.

Na afloop weten mensen die de challenge hebben gevolgd wat stress met je kan doen. En hebben ze praktische handvatten en tips gekregen om iemand die last heeft van stress te helpen. Belangrijk, want bij langdurige stress kan chronische stress ontstaan. En dat kan zelfs invloed hebben op de hersenen.

Aanmelden voor de challenge Wat kan jij betekenen voor iemand met stress? kan op: https://www.humanitas.nl/voordebuur

 

Voor meer informatie en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Inti Schutte via 06 – 2025 2060 of i.schutte@humanitas.nl.

Meer binnen de rubriek Zorg