Lock me out! 3FM-dj Luc maakt tientallen achtbaanrondjes voor 3FM Serious Request

04 DEC 2023 11:27 | Stichting ALS Nederland

Unieke kans: luisteraars krijgen kans om Luc te vergezellen  

Een achtbaanrit die niet alleen de zintuigen prikkelt maar ook bijdraagt aan de strijd tegen ALS. Op woensdagavond 6 december komt NPO 3FM-dj Luc Sarneel samen met een aantal luisteraars in actie. Hij laat zich opsluiten in een achtbaan in een pretpark in Biddinghuizen. Deze ongekende uitdaging is onderdeel van de Lock Me Out! – actie van Stichting ALS Nederland voor 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat van 17 tot en met 24 december op de Grote Markt in Nijmegen om aandacht te vragen voor de dodelijke ziekte ALS.

33 keer met 92 kilometer per uur 5 keer over de kop  

Luc Sarneel sluit zich op woensdagavond op in een achtbaan in een verlaten pretpark. Deze achtbaan is niet alleen langer dan een kilometer maar raast ook met een duizelingwekkende snelheid van 92 kilometer per uur over de rails. Voor elk tientje dat gedoneerd wordt maakt Luc een extra rondje in de achtbaan. Luc: ‘’Het streefbedrag van €333 heb ik al ruimschoots behaald. Dit betekent dat ik tientallen keren over de kop moet. Mijn actie is dus een beetje uit de hand gelopen, maar alles voor het goede doel! Daarom daag ik twintig luisteraars uit om mee te gaan.’’ 

Donaties voor ALS inzamelen met achtbaanrit  

Luc biedt luisteraars de kans om naast hem plaats te nemen in deze duizelingwekkende rit met als uiteindelijke doel om nóg meer geld op te halen voor ALS. Zij maken hun eigen ‘Lock me out!’ – actie aan via 3fm.nl/kominactie. De luisteraars worden uitgedaagd om net als Luc voor elk gedoneerd tientje een achtbaanrit te maken,. De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request en is bestemd voor het onderzoek naar ALS, en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Daarnaast gaat het geld naar hulpmiddelen voor mensen met ALS, PSMA en PLS om de kwaliteit van leven te verbeteren.  

Start je eigen ‘Lock me out!’ - actie 

Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland, laat enthousiast weten: “Onze eigen Lock me out! – actie vond op 28 november plaats in het Goffertstadion van voetbalclub N.E.C. We vinden het mooi dat er al verschillende andere vervolgacties zijn bedacht, zoals die van Luc. We zouden het fantastisch vinden als jij ook een eigen Lock me out! – actie start. Sluit jezelf op in een opmerkelijke locatie naar keuze. Dit kan alleen of samen met anderen. Het doel is om zoveel mogelijk donaties op te halen, zodat jij weer bevrijd kunt worden.” Meer informatie over 'Lock me out!' vind je op de website van ALS.nl.   

Wilt u aanwezig zijn bij de actie op woensdagavond 6 december vanaf 18:30 uur? Dat is mogelijk! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rinske Schouls (zie contactgegevens onderaan dit persbericht). In het bijgevoegde PDF is meer informatie te vinden over Stichting ALS Nederland en 3FM Serious Request.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen