BOVAG Nationale Autowasdag 2024: Samen in Actie voor Stichting ALS Nederland

24 JUN 2024 17:24 | BOVAG

Op zaterdag 29 juni 2024 zetten 111 BOVAG-autowasbedrijven door heel Nederland zich in voor Stichting ALS Nederland. Tijdens de BOVAG Nationale Autowasdag, traditiegetrouw in het weekend voor de start van de zomervakantie, kunnen consumenten hun auto laten wassen en tegelijkertijd een goed doel steunen. 

 Doe Mee en Steun Stichting ALS Nederland 

De zenuw-/spierziekte ALS is een meedogenloze aandoening waarbij spieren één voor één uitvallen, inclusief de ademhalingsspieren. Gemiddeld overlijden mensen binnen drie tot vijf jaar na de eerste symptomen. In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS. Helaas is er nog geen medicijn beschikbaar, en daarom is wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze ziekte van groot belang. Stichting ALS Nederland zet zich hiervoor in en financiert ook projecten die de kwaliteit van zorg en leven voor ALS-patiënten verbeteren. 

Erik Stern, branchemanager Autowas- en Poetsbedrijven bij BOVAG, benadrukt het belang van de Nationale Autowasdag: “Door op zaterdag 29 juni je auto te laten wassen bij een van de deelnemende BOVAG Autowasbedrijven, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan medisch onderzoek, maar ook aan de ondersteuning van mensen met ALS en hun naasten. De volledige opbrengst van deze dag gaat naar Stichting ALS Nederland, dus iedere wasbeurt telt. En dan ga je ook nog met een blinkend schone auto huiswaarts.” 

Chequeoverhandiging op 9 juli 

Na afloop van de BOVAG Nationale Autowasdag vindt er een symbolische chequeoverhandiging plaats op 9 juli. Tijdens deze ceremonie wordt het totaalbedrag bekendgemaakt dat door de deelnemende autowasbedrijven bij elkaar is gewassen en gedoneerd aan Stichting ALS Nederland. 

Voor meer informatie over de Nationale Autowasdag bezoek je https://bovagnationaleautowasdag.alsacties.nl.  

BOVAG is de brancheorganisatie van ruim 8.000 ondernemers in de mobiliteitssector. Bedrijven die zich bezighouden met personenauto’s, bedrijfsauto’s en trucks, klassiekers, tweewielers, campers en caravans, aanhangwagens, motorrevisie, autoverhuur en autodelen, wassen en poetsen, energiesystemen, verkeersopleidingen, schadeherstel, autogroothandel, tanken en laden. Samen zijn ze goed voor een omzet van circa 90 miljard euro en bieden ze werk aan ruim 85.000 mensen.

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen