Koninklijke Nederlandse Munt lanceert eerste Women to Space munt

26 OKT 2023 08:46 | Koninklijke Nederlandse Munt Nederland

Een bijzondere mijlpaal voor de Koninklijke Nederlandse Munt: vandaag werd voor het eerst de speciale Women to Space coincard overhandigd, om aandacht te vragen voor meer vrouwen in de ruimte. Dit gebeurde op een zeer toepasselijke locatie, ruimtevaartmuseum Space Expo Noordwijk. Voor een 1:1 schaalmodel van maanlander Eagle uit 1969 ontving Cosmic Girls CEO Mindy Howard het eerste exemplaar.

Muntmeester Bert van Ravenswaaij overhandigt de eerste coincard aan Cosmic Girls CEO Mindy Howard. © Foto: Maartje Kuperus 

In samenwerking met organisatie Cosmic Girls heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een unieke coincard uitgebracht: een penning in combinatie met een €1 euro munt.  Met de samenwerking wil de Koninklijke Nederlandse Munt meer aandacht vragen voor vrouwen in de ruimte. Slechts 12 landen ter wereld hebben vrouwelijke vertegenwoordiging gehad in de ruimte en niet meer dan 12% van de mensen die naar de ruimte zijn geweest is vrouw.

Statistieken die, als het ligt aan de Koninklijke Nederlandse Munt en Cosmic Girls, moeten veranderen. De munt is een belangrijk begin: het duidt het kantelpunt aan in het toegankelijk maken van de ruimte voor iedereen.

Inner Space Training

Bij de aankoop van deze coincard is een prijs te winnen. Wie de Women to Space coincard aanschaft via knm.nl, maakt automatisch kans op het winnen van een Inner Space Training. De Inner Space Training is de eerste en enige mentale paraatheidstraining die is ontworpen voor commerciële astronauten voor een suborbitale vlucht. Beleef hoe astronauten zich klaarmaken voor alle psychologische en emotionele uitdagingen die voorbij komen in verschillende fases van de ruimtevaart. De coincard is direct te bestellen via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt: hier zijn ook de voorwaarden te vinden.

Meer binnen de rubriek Entertainment