Tour du ALS - honderden deelnemers zetten onmacht om in daadkracht

30 MEI 2024 10:30 | Stichting ALS Nederland

Op donderdag 13 juni vindt in Malaucène Frankrijk, de 12e editie van het jaarlijks door Stichting ALS Nederland georganiseerde sportevenement Tour du ALS plaats. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen vele honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Naast ALS-ambassadeurs Thomas Acda en René en Natasja Froger gaat ook ALS-patiënt Frank Bos uit Bunnik dit jaar de uitdaging aan. “Ik wil leven en mijn kinderen zien opgroeien maar daarvoor is een medicijn nodig”. Tour du ALS - aftermovie ‘23

ALS is meedogenloos. Bij de dodelijke zenuw-/spierziekte ALS vallen spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen overlijden mensen met ALS gemiddeld binnen drie tot vijf jaar. Omdat er nog steeds geen medicijn bestaat tegen ALS overleeft niemand de diagnose. Voor ALS is daarom dringend een oplossing nodig. Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit. Voor het levensreddende wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig. Met de opbrengst van Tour du ALS financiert Stichting ALS Nederland onderzoek naar het vinden van de oorzaak en behandeling van ALS. Er is geen tijd te verliezen!

Opgeven is geen optie, we moeten een medicijn vinden

Afgelopen jaar sloeg het noodlot toe in het gezin Bos. Frank (42) kreeg na jaren van vage klachten de diagnose ALS. Als medisch wetenschapper wist hij meteen wat dit betekende, deze diagnose  betekende zijn doodvonnis. Frank realiseerde zich dat tijd schaars is en er stevige prioriteiten gesteld moesten worden: hij zei zijn baan op om maximaal te kunnen genieten van zijn jonge gezin. 

Op donderdag 13 juni zet Frank zijn onmacht om in daadkracht en beklimt hij samen met ruim 140 teamgenoten en vele honderden anderen de Mont Ventoux met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Op de teller van Frank staat al een grandioos bedrag van ruim 315 duizend euro. “Dit bedrag is natuurlijk al geweldig, maar we gaan door tot we een oplossing vinden voor deze verschrikkelijke ziekte!” Persoonlijk portret Frank

Samen staan we sterker in de strijd tegen ALS

Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “ALS is een verschrikkelijke ziekte waarvoor we zo snel mogelijk een medicijn moeten vinden. Op het moment dat je de diagnose ALS krijgt stort jouw wereld in: er is momenteel nog geen hoop op herstel en genezing. Maar een wetenschappelijke doorbraak lijkt nabij: het is letterlijk van levensbelang om nu door te pakken. Daarom ben ik ongelooflijk dankbaar en trots op de inzet van vele honderden deelnemers van Tour du ALS die alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte. Want ik ben ervan overtuigd: alleen samen trappen we ALS de wereld uit!”

Bekend Nederland steunt strijd tegen ALS

Ook Thomas Acda en Natasja en René Froger beklimmen op 13 juni de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS. Thomas en Natasja wandelen omhoog, René springt op de fiets. Thomas, Natasja en René  zetten zich als ambassadeur van Tour du ALS belangeloos in voor dit bijzondere goede doel, om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld op te halen voor onderzoek naar ALS. 

www.tourduals.nl | www.als.nl

-EINDE PERSBERICHT-

Afbeelding met buitenshuis, persoon, kleding, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Beeld: Frank Bos, deelnemer Tour du ALS '24

Beeld: Monique van der Hoff, deelnemer Tour du ALS '23

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws