SCIL Nanoimprint Solutions verzelfstandigt van Philips en haalt meer dan € 10 miljoen op

11 DEC 2023 16:27 | SCIL Nanoimprint Solutions

SCIL Nanoimprint Solutions (SCIL) kondigt met trots aan dat het een succesvolle investeringsronde heeft afgesloten onder leiding van imec.xpand, samen met Invest-NL, RSBG Ventures en Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). SCIL levert productie systemen die high-tech industrieën in staat stellen om kleinere, efficiëntere fotonische en elektronische chips te realiseren. Deze investering zal SCIL in staat stellen om de wereldwijde uitrol van hun nano-fabricageapparatuur, materialen en processen te versnellen.

SCIL is een belangrijke voorloper in de innovatie van nano-imprint technologie, gebaseerd op technologie ontwikkeld door Philips Research. Hun nano-imprint lithografie apparatuur en materiaal maken hoge-volume productie mogelijk van eindproducten zoals AR-brillen, lasers, biosensoren en metalenzen voor smartphones en andere consumentenelektronica tegen een fractie van de kosten van alternatieven zoals DUV en EUV machines.

SCIL is al een gevestigde speler met een sterke klantenbasis. Met deze groeifinanciering zal SCIL verder opschalen en hun positie als marktleider versterken.

“Wij zijn trots om imec.xpand, Invest-NL, RSBG Ventures en Brabantse Ontwikkelings Maatschappij als aandeelhouders en strategische partners te hebben in deze spannende fase van onze ontwikkeling. Zij bieden niet alleen financiële ondersteuning, maar ook strategische inzichten en een schat aan ervaring in het stimuleren van technologische innovatie. Deze investeringsronde onderschrijft een gedeeld geloof in de potentiële impact van SCIL Nanoimprint Solutions' technologie en zal aanzienlijk bijdragen aan onze groei en succes,” zei Rob Voorkamp, CEO van SCIL Nanoimprint Solutions.

Lead investeerder imec.xpand Tom Vanhoutte voegt toe: “Nanotechnologie is een drijvende kracht van innovatie in Nederland. SCIL is uitstekend gepositioneerd voor internationale groei in de snelgroeiende markt voor nano-imprint toepassingen. Wij zijn verheugd dat we deel uitmaken van dit internationale syndicaat van gelijkgestemde investeerders. Deze prestatie was niet mogelijk geweest zonder de support van Invest-NL, RSBG, en BOM. We zijn Philips dankbaar voor hun visie om SCIL te laten groeien tot het veelbelovende bedrijf dat het nu is”.

Meer binnen de rubriek Economie en geld