Miljuschka trapt collecteweek EpilepsieNL af met online collectebus

30 MEI 2023 13:00 | EpilepsieNL

Miljuschka collecteert voor meer onderzoek naar Epilepsie

Miljuschka collecteert online voor meer onderzoek naar Epilepsie

In de week van 5 tot 10 juni gaan duizenden vrijwilligers op pad om te collecteren voor EpilepsieNL én wordt er ook online gecollecteerd. Presentatrice Miljuschka Witzenhauzen trapt de collecteweek af met een haar eigen online collectebus. Met de opbrengst van de collecteweek helpt EpilepsieNL mensen met epilepsie door het financieren van onderzoek en innovatieve oplossingen. 

 

Miljuschka Witzenhauzen collecteert voor EpilepsieNL 

Presentatrice Miljuschka Witzenhausen trapt de collecteweek af met haar eigen online  collectebus. Haar dochter Felina kreeg op driejarige leeftijd haar eerste epileptische aanval en sindsdien zijn zij op zoek naar antwoorden: 

Miljuschka Witzenhausen: "Epilepsie is iets mysterieus totdat je ermee te maken krijgt. Mijn dochter heeft nu zes jaar epilepsie. Er moet meer geld komen voor onderzoek zodat er oplossingen kunnen komen. Wij zijn al jaren in de weer met medicatie en diagnostiek maar nog steeds lopen we achter de feiten aan. Het naarste van alles is dat het maar één keer goed mis hoeft te gaan. Een onbewaakt moment en het is basta. Dus doneer alstublieft voor onderzoek, zodat er gezocht kan worden naar oplossingen." 

Epilepsie verstoort levens 

Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen in Nederland die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een partner, ouder, kind, broer of zus. Hun leven kan op ieder moment verstoord worden door een epileptische aanval. 30% van de mensen wordt niet aanvalsvrij, zelfs niet met medicijnen. De collectanten van EpilepsieNL zetten zich in om de oplossing dichterbij te brengen.  

Collecte langs de deuren en online 

De inkomsten uit de collecteweek worden gebruikt voor het financieren van onderzoek en een beter leven met epilepsie. Doneer kan via epilepsie.digicollect.nl 

 

Voor meer informatie over de collecte kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie (communicatie@epilepsie.nl of 030-6344063) Kijk ook op www.epilepsie.nl 

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen