NVAB maakt werk van preventie met decemberactie

17 NOV 2022 06:00 | Wissenraet Van Spaendonck

Geef je (klein)kind oordoppen cadeau met de feestdagen

De NVAB start vanaf vandaag in aanloop naar de feestdagen een campagne om op een positieve manier gehoorbescherming bij festivals, concerten en in de horeca onder de aandacht te brengen.

Veilig een concert bezoeken en genieten van muziek, dat is waar vele festivalorganisaties voor staan. Discussies over de geluidsnormen bij evenementen zijn recent weer opgelaaid en ook de Gezondheidsraad brengt daar binnenkort een advies over uit. Het aantal jongeren dat gebruik maakt van gehoorbescherming bij evenementen, festivals en concerten blijft echter rond de 50% hangen, terwijl het aantal jongeren met klachten als tinnitus en gehoorschade toeneemt. Jongeren zien de noodzaak van gehoorbescherming mogelijk niet.

Hier kunnen juist de (groot)ouders een belangrijke rol in spelen omdat zij vaak al meer met de consequenties van gehoorschade geconfronteerd worden. 

Speciaal voor de feestdagen lanceert de NVAB de campagne ‘Geef je (klein)kind een set oordoppen cadeau met de feestdagen’, de NVAB biedt via social media én de aangesloten winkels klanten de tools om in gesprek te gaan over gehoorbescherming met hun kinderen en kleinkinderen. Goede gehoorbescherming stelt je immers in staat om niet alleen beter en langer van muziek te genieten, maar ook je vrienden nog te kunnen verstaan. De verhalen van mensen die dat niet hebben gedaan, zijn ernstig en moeten we willen voorkomen. Dus: ‘wees goed voor je gehoor, bescherm je oor’, is het devies.

Noot voor de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de NVAB, via 013-5944768 of via info@nvab.nl NVAB is de branchevereniging van audicienbedrijven en bestaat sinds 1958. De NVAB pleit voor toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de hoorzorg.

Meer binnen deze rubriek