Ondertekening ‘Cao Aan de slag’

29 JUN 2021 10:02 | CEDRIS

Werknemers die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen vallen vanaf 1 juli 2021 onder de ‘Cao Aan de slag'. De achterbannen van Cedris, VNG, CNV en FNV zijn akkoord met het bereikte onderhandelaarsresultaat over de cao. Tijdens een speciale bijeenkomst wordt deze cao door de vier betrokken partijen ondertekend. Dit vindt plaats op donderdag 1 juli bij:

 

WSD

Schouwrooij 20,

5281 RE Boxtel.

 

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

Programma:

14.00 uur         Ontvangst met koffie en thee

14.10 uur         welkom door Jan Simons, directeur WSD

14.15 uur         reacties van betrokken partijen:

Job Cohen (voorzitter Cedris),

Huib van Olden (wethouder Den Bosch en onderhandelaar namens VNG), Marco Schipper (onderhandelaar FNV)

Nico Foppen (onderhandelaar CNV)

14.35 uur         medewerkers WSD aan het woord over het belang van de cao

14.40 uur         ondertekening van de cao

14.45 uur         persvragen en afsluiting met een drankje

 

Over de cao

De cao geldt voor werknemers met een dienstverband bij een publieke organisatie die is belast met de uitvoering van de Participatiewet. In de cao zijn afspraken gemaakt over onder andere een pensioenregeling, terugkeergarantie en opleiding. De cao heeft een looptijd van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2023 en gaat uit van een fulltime dienstverband van 37 uur per week.

Werkgevers en werknemers krijgen met deze cao duidelijkheid over de toe te passen arbeidsvoorwaarden. Dat geeft rust en zekerheid, ook als werknemers werken in verschillende werksoorten of gedetacheerd worden naar verschillende werkgevers.

Het is een geheel nieuwe cao, waarbij sociale partners pionieren en de komende jaren verder bouwen samen met werkgevers en werknemers aan de inclusieve arbeidsmarkt.

Cedris draagt voor het eerst medeverantwoordelijkheid voor een cao. De reden hiervan is dat veel van de werknemers in dienst zijn van sociaal ontwikkelbedrijven, de leden van Cedris. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met; Bert Doek, senior adviseur strategische communicatie en public affairs bij Cedris: 06–20 29 53 69. Marco Schipper, bestuurder FNV-Overheid: 06-52838680

Meer binnen deze rubriek