'QR-code in zwembaden is een heel slecht idee'

03 NOV 2021 11:47 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Shiva de Winter, Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Nieuwe coronaregels zorgen voor extra werk voor zwembad, museum en kinderboerderij | Ede | AD.nl

Ook in zwembaden is nu ook de coronapas verplicht. Het wordt ongevaccineerde ouders daardoor heel lastig gemaakt om naar de zwemlessen van hun kinderen te komen. Een absurde ontwikkeling, want de zwemveiligheid van het kind moet voorop staan.

Deze maatregelen zorgen ervoor dat mensen niet meer naar zwemles komen. Kinderen moeten in een veilige omgeving leren zwemmen en het is heel belangrijk dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. De zwemveiligheid moet het belangrijkst zijn, terwijl zwemscholen nu mensen zien vertrekken.

Daarom is het belangrijk dat deze maatregel vervalt of aangepast wordt. Vandaag is er overleg met de Leden van de Tweede Kamer, de VSG (Vereniging Sport en Gemeente) en de gemeenten om een keuzemogelijkheid in te voeren in zwembaden. Dan zijn twee uitkomsten mogelijk: een QR-code zonder maatregelen binnen, of geen QR-code met binnen bijvoorbeeld mondkapjes, anderhalve meter en maar één begeleider per kind.

Shiva de Winter is voorzitter van Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid

Meer binnen de rubriek Politiek en actualiteiten