Informatie memorandum van Novisource N.V.

25 JUL 2017 08:00 | Novisource N.V.

Informatie memorandum

van

Novisource N.V.

 

in verband met de conversie van 10.113.923 niet beursgenoteerde aandelen A in beursgenoteerde aandelen B.

Achtergrond

In het kader van de reverse listing waarbij Novisource N.V. (Novisource) is overgenomen door 1ste Nederlandsche Onroerendgoed Maatschappij N.V. (1NOMij) zijn door 1NOMij (het huidige Novisource) niet beursgenoteerde aandelen A uitgegeven aan de aandeelhouders van het toenmalige Novisource. Meer informatie over de reverse listing is te vinden in het informatie memorandum d.d. 17 december 2013, dat achter de volgende link kan worden geraadpleegd: http://novisource.nl/uploads/files/pdf-nieuws/Informatie-Memorandum-aankondiging-Reverse-Listing.pdf.

Aan de aandelen A zijn dezelfde rechten verbonden als aan de beursgenoteerde aandelen B, maar anders dan de aandelen B zijn de aandelen A op dit moment niet beursgenoteerd. De aandelen A zijn op verzoek van de houders daarvan converteerbaar in beursgenoteerde aandelen B, mits voldaan wordt aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

Een aantal houders van aandelen A heeft actief te kennen gegeven aandelen A te willen converteren in aandelen B. Alle andere houders van aandelen A hebben bij navraag door Novisource laten weten tevens te zullen converteren, indien en zodra de mogelijkheid daartoe wordt geboden. Aan de conversie zijn geen voorwaarden verbonden, anders dan dat deze dient plaats te vinden conform geldende wet- en regelgeving en de praktijk van Euronext en de betrokken listing agent (ING Bank N.V., Issuer Services).

De verwachting is dat de aandelen B die voortkomen uit conversie op of omstreeks 27 juli 2017 zullen worden genoteerd aan Euronext. Het betreft, bij volledige conversie, 10.113.923 aandelen. Vanaf de notering zal NIBC Bank N.V. optreden als liquidity provider voor alle aandelen B, zoals zij dat reeds doet voor de op dit moment uitstaande en genoteerde aandelen B.  

De bedoeling van dit informatie memorandum is om beleggers te informeren over de conversie van aandelen A naar aandelen B en nadere informatie te verstrekken over de stand van zaken bij Novisource.

Veel informatie over Novisource is reeds beschikbaar in het publieke domein. Met name de jaarverslagen over de afgelopen jaren en gepubliceerde persberichten bevatten veel informatie die relevant is voor beleggers. Novisource acht het niet nuttig om reeds publiek beschikbare informatie opnieuw te publiceren. In dit document is daarom (vrijwel) alleen informatie opgenomen die nog niet in het publieke domein was. Lezers wordt aangeraden om niet alleen dit informatie memorandum te lezen maar tevens de beschikbare informatie op de volgende websites:

·       http://novisource.nl/investor-relations. Hier vindt u onder meer financiële verslaglegging, persberichten en informatie met betrekking tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

·       https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/registers. Hier kunt u de registers van de AFM raadplegen door “Novisource” als zoekterm in te voeren.

Novisource verklaart dat, na het treffen van alle redelijke maatregelen om zulks te garanderen en voor zover haar bekend, de gegevens in dit informatie memorandum in overeenstemming zijn met de werkelijkheid en dat geen gegevens zijn weggelaten waarvan de vermelding de strekking van het informatie memorandum zou wijzigen.

In dit informatie memorandum gebruiken wij op verschillende plaatsen de term EBITDA. Deze term geldt niet als norm onder algemeen geaccepteerde boekhoudkundige beginselen (GAAP). EBITDA is een non-GAAP financiële maatstaf. Onder EBITDA verstaan wij ‘Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization’, oftewel inkomsten voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill. Andere ondernemingen die dezelfde term gebruiken geven daar mogelijk een andere uitleg aan dan wij. Aan onze uitleg moet geen onterecht belang worden toegekend en deze moet niet worden beschouwd als een vervanging van de winst, de kasstroom of andere financiële normen die wel worden berekend in overeenstemming met algemeen geaccepteerde boekhoudkundige beginselen.

Dit document is geen prospectus als bedoeld in artikel 5:2 van de Wet op het financieel toezicht.

Risicofactoren

In het jaarverslag 2016 zijn risicofactoren beschreven. In deze paragraaf geven wij een nadere toelichting op een aantal risico’s. Daarnaast beschrijven we een aantal additionele risico’s. De risico’s die zijn beschreven in het jaarverslag 2016 aangevuld met onderstaande risico’s vormen naar de mening van Novisource alle materiële risico’s voor aandeelhouders. Een verwezenlijking van een of meerdere materiële risico’s kan een materiële negatieve impact hebben op de financiële situatie van Novisource en de waarde van aandelen Novisource.

Marktrisico’s

Op pagina 28 van het jaarverslag 2016 zijn de marktrisico’s beschreven. Daarbij gaat de volgende nadere toelichting.

Het verdienmodel van Novisource is volledig gebaseerd op een vergoeding per gewerkt uur voor een klant. Er is geen sprake van contractueel vastgelegde omzet voor een langdurige periode. Vrijwel alle contracten zijn per maand opzegbaar. Een belangrijk risico dat Novisource derhalve loopt is beëindiging van contracten door haar opdrachtgevers dan wel het niet verlengen van aflopende contracten. Daarnaast betekent dit verdienmodel dat groei in omzet en winst sterk afhankelijk is van de netto groei in medewerkers waar het mensen in loondienst betreft en beschikbaarheid van expertise waar het flexibele arbeidskrachten betreft. In beide segmenten is op dit moment sprake van een gespannen arbeidsmarkt, waarin de vraag het aanbod overtreft. Om voorwaarts een verdere groei in omzet en winst te realiseren is Novisource dus sterk afhankelijk van het kunnen aantrekken en behouden van consultants (dynamiek van de arbeidsmarkt).

Historisch gezien is er een directe correlatie tussen de economische groei en de bezettingsgraad van consultants. Bij een groeiende economie (conjunctuurbeweging) zal er een hogere bezettingsgraad zijn dan bij een krimpende/nauwelijks groeiende economie. Los daarvan kunnen specifieke klant- en marktontwikkelingen (sectorafhankelijke trends) invloed hebben op de bezettingsgraad. Daarbij kan gedacht worden aan bezuinigingsoperaties en tegenvallende resultaten bij opdrachtgevers, integraties, fusies en overnames, nieuwe wet en regelgeving, etc. De ontwikkelingen op dit gebied laten zich nauwelijks voorspellen.

Seizoensinvloeden worden met name bepaald door de vakantieperiode en deze worden meegenomen in de begrotingen.

In het jaarverslag is beschreven dat per 1 januari 2017 een wijziging is doorgevoerd met betrekking tot de omzetverantwoording van het label B-Street, onder meer vanwege de Wet DBA (Deregulering beoordeling arbeidsrelaties).

De Wet DBA heeft geleid tot terughoudendheid bij klanten om ZZP-ers in te huren. Dit heeft geleid tot stabilisering van de omzet met ZZP-ers. Het is nog onduidelijk wat het uiteindelijke overheidsbeleid zal zijn op dit gebied. Het meest recente bij Novisource bekende nieuws, is dat de handhaving van de Wet DBA is uitgesteld tot 1 juli 2018.

Financiële risico’s

Op pagina 29 van het jaarverslag 2016 zijn de financiële risico’s, waaronder het kredietrisico, beschreven. Daarbij gaat de volgende nadere toelichting.

Naar de mening van Novisource is haar kredietrisico laag, daar Novisource in haar optiek grote gerenommeerde klanten heeft. De omvang van de debiteurenpost is wel gestegen. Dit komt voort uit de sterk gestegen omzet. Ten opzichte van 2015 is in 2016 de omzet gestegen met ruim €8.000.000.

Strategische risico’s

Op pagina’s 28 en 29 van het jaarverslag 2016 zijn de strategische risico’s beschreven. Daarbij gaat de volgende aanvulling.

Naast de beschreven voortdurende druk op de brutomarge ziet Novisource op autonoom vlak navolgende risico’s:

·       Het aantal beschikbare en gekwalificeerde ZZP-ers;

·       Het vermogen om voldoende gekwalificeerde professionals uit de markt aan te trekken;

·       De economische ontwikkelingen (mogelijk stagnerende en krimpende economie);

·       Wettelijke beperkingen rondom de inzet van ZZP-ers.

Financieringsrisico’s

De financieringsstructuur van Novisource is beschreven op pagina’s 9 en 10 van dit informatie memorandum. In het kader van de van ING verkregen kredietfaciliteit zijn zekerheden verstrekt aan ING. In de kredietdocumentatie zijn deze als volgt beschreven:

·       Eerste pandrecht op (vorderings-)rechten uit overeenkomst tot koop en verkoop van alle aandelen in Opdion Services B.V. verstrekt door NSO Holding B.V.;

·       Eerste pandrecht op alle aandelen in het kapitaal van Opdion Services B.V. verstrekt door NSO Holding B.V.;

·       Eerste pandrecht op alle bedrijfsuitrusting, en overige bedrijfsmiddelen, vorderingen op handelsdebiteuren en voorraden van iedere kredietnemer;

·       Compte joint en mede aansprakelijkheidsovereenkomst (dit is een term die door banken wordt gebruikt bij faciliteiten die door meerdere kredietnemers worden afgesloten en waarbij alle kredietnemers hoofdelijk aansprakelijk zijn voor schulden), af te geven door iedere kredietnemer aan de bank.

Indien Novisource niet aan haar verplichtingen jegens ING kan voldoen, dan kan ING zich verhalen conform de gemaakte afspraken.

Nieuwe aandelen in de handel

De conversie van aandelen A in aandelen B kan tot gevolg hebben dat er veel aandelen B op de beurs worden aangeboden wat een drukkend effect kan hebben op de koers van de aandelen. Of dit gebeurt is voor Novisource niet in te schatten. Dat hangt af van de overwegingen en het gedrag van aandeelhouders, waar Novisource geen invloed op heeft.

 

 

Overnames

Novisource heeft in de afgelopen periode drie overnames gedaan. Het betreft de overnames van GRIP BI, Diesis Consultancy en Opdion Services.

Met deze overnames was een totale initiële koopprijs gemoeid van €2.078.230,--. Deze prijs is direct voldaan bij de overnames. Naast deze initiële betaling is voor alle drie de overnames een zogenoemde earn-out overeengekomen die is gekoppeld aan EBITDA-doelstellingen. Hierover is ten aanzien van Diesis meer informatie opgenomen op pagina 13 van dit informatie memorandum en ten aanzien van Opdion is meer informatie opgenomen in de volgende paragraaf “Opdion Services”. De earn-out met betrekking tot de overname van GRIP BI heeft zich beperkt tot het jaar 2014. Over dit jaar is een bedrag betaald van €10.000.

Opdion Services

De overname van Opdion Services is eerder dit jaar afgerond. Het betreft een wijziging van betekenis in de financiële positie van Novisource die zich heeft voorgedaan na afsluiting van de laatste verslagperiode die eindigde op 31 december 2016. De impact is als volgt.

Opdion Services realiseerde in 2016 een omzet van ruim €2,9 miljoen en een genormaliseerd bedrijfsresultaat van €0,5 miljoen. Op basis van de eerste vijf maanden van 2017 is de verwachting voor het hele jaar 2017 minstens zo goed. De overname draagt in 2017 direct bij aan de winst per aandeel van Novisource.  

NSO Holding B.V. heeft alle aandelen verworven en Novisource houdt 65,5% van de aandelen in NSO Holding B.V. Per 1 januari 2020 verwerft Novisource conform overeengekomen earn-out afspraken de overige aandelen in NSO Holding B.V. tegen een waarde die afhankelijk is van de gemiddelde EBITDA in de tussenliggende periode verminderd met rentedragende schuld en vermeerderd met liquide middelen.  

De overname is gefinancierd door een combinatie van vrije kasruimte en kredietfaciliteiten ontvangen van de ING. Zie ook onder “Financieringsstructuur” op pagina’s 9 en 10 van dit informatie memorandum.

 

Strategie

Op pagina 18 van het jaarverslag 2016 wordt melding gemaakt van de groeistrategie van Novisource. Daarbij gaat de volgende toelichting.

Novisource zet in op groei van de omzet en de winstgevendheid van de omzet. Daarbij is autonome groei in de huidige markten van groot belang. Verder onderzoekt Novisource welke andere speermarkten kunnen worden ontwikkeld om diversificatie in haar omzet te bewerkstelliggen. Om dit versneld te realiseren oriënteert Novisource zich op acquisitiemogelijkheden die de groei een impuls kunnen geven.

Momenteel werkt de Raad van Bestuur in samenspraak met de Raad van Commissarissen aan een concrete meerjaren strategie 2018-2020.

Belangrijke materiële vaste activa

De bestaande materiële vaste activa worden beschreven op pagina 73 van het jaarverslag 2015 en pagina’s 66 en 67 van het jaarverslag 2016. Novisource begroot een investering in verband met nieuwe huisvesting op korte termijn op maximaal €300.000,--. Dit bedrag kan Novisource voldoen uit beschikbare liquide middelen. De fiscale afschrijvingstermijn is naar verwachting 5 jaar.

Resultaten

In het persbericht “Novisource sluit 2016 af met omzet- en winstgroei” van 11 april 2017 staat dat de solvabiliteit is gedaald naar 18% ten opzichte van 25% in 2015 en dat de liquiditeit als verhoudingsgetal is gedaald naar 1,20 ten opzichte van 1,30 in 2015. In deze paragraaf geven wij een nadere toelichting op deze ontwikkelingen.

De solvabiliteit (de verhouding tussen het eigen en vreemd vermogen op de balans) is in 2016 gedaald naar 18% ten opzichte van 25% in 2015. De oorzaken hiervan zijn een dalend eigen vermogen en stijgend balanstotaal. Het eigen vermogen is met name gedaald (ongeveer €393.000) als gevolg van éénmalige kosten inzake de uitgevoerde reorganisatie en de bestuurscrisis (€ 1.100.000,--) . Voornoemd bedrag van ongeveer €393.000 betreft het verlies over 2016. Het balanstotaal is gestegen door de stijgende debiteurenpositie (ongeveer €2.225.000) en kaspositie (ongeveer €1.037.000). Beide zijn gestegen als gevolg van de stijgende omzet.

De liquiditeit (het verhoudingsgetal dat de mate waarin Novisource aan haar lopende betalingsverplichtingen kan voldoen) is in 2016 gedaald naar 1,20 ten opzichte van 1,30 in 2015. Zoals hiervoor vermeld is de kaspositie gestegen. Daarentegen zijn de kortlopende verplichtingen, als gevolg van de stijgende omzet en daarmee gepaard gaande inhuurkosten, ook fors gestegen. Dit komt voort uit de omzet aangaande contracting en detachering. De crediteuren zijn gestegen met ongeveer €2.663.000 en de overige schulden met ongeveer €996.000. De overige schulden betreffen met name nog te ontvangen facturen van extern ingehuurde professionals (o.a. ZZP-ers).

Financieringsstructuur

De huidige (potentiële) financieringsbronnen van Novisource zijn als volgt:

·       Een kaspositie die ultimo 2016 €5.785.000 bedroeg. Daarvan was €4.145.000 vrij en €1.640.000 geplaatst op zogenoemde G-rekeningen, die alleen mogen worden aangewend voor het betalen van belastingen.

·       In 2017 hebben Novisource onderdeel NSO Holding B.V. en Opdion Services B.V. ten behoeve van de overname van Opdion Services door NSO Holding B.V. een kredietfaciliteit ontvangen van de ING voor een bedrag van € 1.180.000,-- voor een debetrente van 3,10%. De zekerheden zijn beschreven onder “Financieringsrisico’s” op pagina 6 van dit informatie memorandum. De geconsolideerde EBITDA op het niveau van NSO Holding B.V. dient minimaal €400.000 te bedragen. NSO Holding B.V. is recent opgericht en beschikt nog niet over financiële verslaggeving. Het is daarom op dit moment niet mogelijk om inzicht te geven in hoe een EBITDA van €400.000 zich verhoudt tot bijvoorbeeld het netto resultaat. De kredietfaciliteit loopt tot 1 januari 2022.

·       Twee rekening-courant faciliteiten bij ING (€150.000) en Rabobank (€724.090), waar op dit op moment geen gebruik van wordt gemaakt. In het kader van de Rabobank faciliteit is een pandrecht gevestigd op de huidige en toekomstige bedrijfsvorderingen op derden. In het kader van de ING faciliteit gelden de zekerheden die zijn beschreven onder “Financieringsrisico’s” op pagina 6 van dit informatie memorandum. Novisource is van mening dat er op dit moment geen nadere financieringsbehoefte is. Dit kan in de toekomst veranderen, bijvoorbeeld (maar niet alleen) met het oog op acquisities.

Novisource beschouwt haar huidige financieringsstructuur als eenvoudig. Bovenstaande informatie, in combinatie met de informatie die is opgenomen in het jaarverslag 2016, geeft de gehele financieringsstructuur weer. Er is geen sprake van indirecte of voorwaardelijke schulden.

Tendensen

Novisource kende een goede start van het jaar 2017 zowel in omzet als resultaat. Er is veel vraag vanuit opdrachtgevers. De vraag overtreft op dit moment het aanbod.

Het netto resultaat over het eerste half jaar 2017 zal hoger zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het eerste half jaar van 2016 was het verlies €906.000. In het eerste half jaar van 2015 was de winst €110.000. Verdere details over 2017 zullen middels het halfjaarbericht van 24 augustus 2017 bekend worden gemaakt.

Prognoses

Op basis van het huidige omzetvolume stelt Novisource zich ten doel een bedrijfsresultaat voor 2017 van €1,5 miljoen euro te realiseren met als uitgangspunt 2016 en op basis van de volgende hypothesen:

·       Een gelijkblijvende omzet, wat gezien de eerste 5 maanden van 2017, die sterker waren dan dezelfde maanden in 2016, naar de mening van Novisource realistisch is. Voor een gelijkblijvende omzet is noodzakelijk (i) een gelijkblijvende bezettingsgraad van eigen medewerkers, (ii) handhaving van de in 2016 geldende tarieven, en (iii) voortzetting van bestaande contracten of, bij opzegging van contracten, vervangen door nieuwe contracten met minimaal dezelfde waarde. De veronderstelling van Novisource is dat deze punten zullen worden waargemaakt; 

·       Een langdurige verlaging van de operationele kosten ten opzichte van de omzet. Ten opzichte van 2016 wordt in 2017 een verlaging gerealiseerd van €500.000 op jaarbasis. De veronderstelling van Novisource is dat deze kostenverlaging gehandhaafd blijft in de komende jaren. 

Op beide hypothesen kan Novisource invloed uitoefenen.

Er geen rekening wordt gehouden met eventuele acquisities.

 

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen heeft een beperkte omvang. Daarom zijn binnen de Raad van Commissarissen geen aparte commissies, zoals een auditcommissie en een remuneratiecommissie, ingesteld. De best practice bepalingen III.5.4, III 5.5, III 5.8, III 5.9, III 5.10, III 5.14, V.1.2, V.2.3, V.3.1, V.3.2 en V.3.3 van de Nederlandse Corporate Governance Code, die van toepassing zijn op commissies binnen de Raad van Commissarissen gelden voor de gehele Raad van Commissarissen.

Op de website van Novisource is vermeld dat commissaris Eddy Vermeire de afgelopen 10 jaar toezichthouder (en ook voorzitter RvC) is geweest in IT, Consultancy, Zorg en Media. Het betreft specifiek de volgende functies:

·       Nspyre (voorheen Task24): voorzitter Raad van Commissarissen, 2009-2016;

·       Care2U: lid Raad van Commissarissen, 2011-2015;

·       Diagnositek voor U, lid Raad van Toezicht, 2006-2009;

·       Radio Funx, lid Raad van Commissarissen, 2008-2010;

·       Radio Funx, voorzitter Raad van Commissarissen, 2011; en

·       Management in Motion, lid van Raad van Advies, 2009-januari 2017.

 

Bezoldiging

De bestuurders van Novisource hebben recht op een bonus van €200.000,-- over 2020, indien de EBITDA van Novisource over 2020 in de door aandeelhouders goedgekeurde jaarrekening 2020 meer dan €7 miljoen bedraagt.

Indien de EBITDA in 2020 €12,2 miljoen of meer bedraagt, dan ontvangen de bestuurders ieder een aanvullende bonus van €1.500.000,-. Indien de EBITDA 2020 kleiner is dan €12,2 miljoen maar groter dan €7 miljoen dan zal de aanvullende maximale bonus van €1.500.000,-- pro rato worden aangepast.

Het is niet mogelijk om inzicht te geven in het netto resultaat dat behaald wordt bij een EBITDA van €7 miljoen en €12,2 miljoen, omdat dit afhankelijk is van toekomstige ontwikkelingen en onzekerheden. Om inzicht te geven in de verhouding tussen de EBITDA van Novisource en haar netto resultaat zijn hieronder deze gegevens met betrekking tot 2015 en 2016 opgenomen:

·       2015: EBITDA €499.000; netto resultaat €281.000

·       2016: EBITDA -/- €364.000; netto resultaat -/- €393.000.

In de bijlage bij dit informatie memorandum is een meer gedetailleerd cijfermatig overzicht opgenomen.

De leden respectievelijk de voorzitter van de Raad van Commissarissen ontvangen op dit moment een jaarlijkse beloning van €20.000 respectievelijk €30.000. Bij goede prestaties van Novisource groeit deze beloning naar €30.000 voor de leden en €40.000 voor de voorzitter. Er is niet exact vastgelegd wat in dit kader onder goede prestaties moet worden verstaan. Een eventuele verhoging zal in elk geval worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

 

Pensioenen

Er wordt door Novisource geen voorziening genomen voor pensioenen. De medewerkers hebben een pensioenregeling op basis van beschikbaar premiestelsel.

Ontslagvergoedingen

De ontslagvergoeding voor de leden van de Raad van Bestuur bedraagt €60.000,--, waarbij geen recht is op enige andere vergoedingen zoals transitievergoeding. Voor de Raad van Commissarissen geldt geen ontslagvergoeding.

Werknemersparticipatieplan

Novisource heeft op dit moment geen aandelenplan voor medewerkers.

Belangen in Novisource

Op pagina 10 van het jaarverslag 2016 zijn onder meer de potentiële aandelenbelangen in Novisource vermeld. Hier volgt een nadere toelichting op onderdelen 2), 3) en 4).

Zoals in het jaarverslag 2016 op pagina 10 is opgenomen heeft Value8 87.105 opties op aandelen Novisource. De uitoefenprijs van de opties is €0,15 en de opties kunnen worden uitgeoefend tot begin 2019.

De overname van Diesis bestond uit een bedrag dat direct is voldaan bij de overname en een aan EBITDA-doelstelling gekoppelde earn-out over 2014, 2015, 2016 en 2017. De earn-out regeling houdt in dat Novisource een deel van de koopprijs pas verschuldigd zou zijn nadat overeengekomen EBITDA-doelstellingen zouden worden gehaald.

Over 2014 is het volgende betaald: €52.000 cash en  €90.000 in aandelen. Over 2015 is het volgende betaald: €74.458 cash en  €71.460 in aandelen. Over 2016 is het volgende betaald: €70.000 cash en  €50.000 in aandelen. Over 2017 zal geen betaling plaatsvinden. Dit laatste heeft te maken met de op 24 mei jl. aangekondigde beëindiging van het dienstverband van Diesis oprichter en mede-directeur Peter Kluskens en gewijzigde doelstellingen over 2017.

 

Werkkapitaal

Naar het oordeel van Novisource is haar werkkapitaal toereikend om aan haar huidige behoeften te voldoen.

Rechten verbonden aan aandelen

De rechten verbonden aan de aandelen Novisource zijn opgenomen in de statuten (en met name de artikel 23, 24, 25, 33 en 34), die zijn gepubliceerd op http://novisource.nl/uploads/files/Investors/Statuten-Novisource-NV.pdf .

Kosten conversie

De kosten die Novisource maakt in het kader van de conversie die in beschreven in dit informatie memorandum zijn ongeveer €70.000. Deze kosten zijn niet meegenomen in de uitgesproken verwachting van het bedrijfsresultaat van €1.5 miljoen voor het jaar 2017.

Financiële kerncijfers

Hieronder zijn de financiële kerncijfers over 2014, 2015 en 2016 opgenomen, die zijn ontleend aan het jaarverslag 2016. Deze financiële kerncijfers zijn onderworpen aan een accountantscontrole.

Meer binnen deze rubriek