OMRON Healthcare neemt aandelen Luscii over om opschaling thuismonitoring te versnellen

05 APR 2024 09:00 | Luscii Healthtech

OMRON Healthcare, Co., Ltd. (Hoofdkantoor: Muko, Kyoto, President & CEO: Ayumu Okada) kondigde vandaag aan dat OMRON Healthcare alle aandelen van Luscii Healthtech, een snelgroeiende scale-up op het gebied van digitale zorg en thuismeten, heeft overgenomen. OMRON is sinds de oprichting al investeerder in Luscii en de bedrijven werkten al samen en deelde kennis op het gebied van digitale zorg, onder meer in Engeland en Duitsland. Als pionier in thuismonitoring, kent Luscii een unieke innovatiecultuur waarmee zij snel internationaal kan opschalen en door ontwikkelen. Nederland is hierin voor thuismonitoring een belangrijke zorginnovatie-hub die met deze ontwikkeling verder wordt versterkt.

Luscii biedt een volledig aanpasbaar platform en app voor thuismonitoring, geschikt voor meer dan 150 ziektebeelden, waaronder voor patiënten met cardiovasculaire en respiratoire aandoeningen zoals hartfalen, COPD en hypertensie. Als marktleider in Nederland, waar Luscii samenwerkt met ongeveer 70% van de ziekenhuizen en steeds meer huisartsen, is het platform ook in het buitenland gelanceerd, waaronder in Engeland, Duitsland en verschillende andere landen in Europa en Afrika. Luscii beoogt met haar platform te komen tot integrale zorgnetwerken voor thuismonitoring in de regio, iets dat direct aansluit bij de ambities van het Integraal Zorg Akkoord in Nederland en integrated care ontwikkelingen in Engeland en Europa.

Met haar intelligente platform en intuïtieve Thuismeten App worden opmerkelijke resultaten geboekt, zoals 81% reductie in ongeplande opnames voor hartfalenpatiënten1, 79% reductie in echografieën en opnames voor patiënten met zwangerschapshypertensie2 en 51% kostenreductie bij COPD-patiënten3. Het slim benutten van data en bevorderen van samenwerking stelt zorgverleners in staat patiënten op afstand te monitoren en te begeleiden, wat hen tijd bespaart en patiënten regie geeft over hun zorg.

OMRON’s schaal en ervaring met thuismonitoring in onder meer de eerstelijnszorg in Engeland en Europa stelt Luscii in staat sneller op te schalen en haar platform nog slimmer en persoonlijker te maken, om zo nog meer ruimte voor zorg te creëren. Dit sluit direct aan bij OMRON's overkoepelende visie "Going for Zero", om hartinfarcten en beroertes te elimineren. Het doel van OMRON is het niveau van thuismonitoring verder te helpen verhogen en zo de impact van ziektes op het dagelijks leven van patiënten te reduceren.

“OMRON Healthcare is toegewijd aan het ontwikkelen van levensreddende cardiovasculaire zorg- technologieën in haar streven naar ‘Going for Zero’. Als onderdeel van onze langetermijnvisie, breiden we verder uit naar digitale gezondheidsdiensten en deze stap is een significante bijdrage aan dat doel. We zullen daarin voorop blijven lopen en samenwerken met partners om levens te redden,” zegt André van Gils, Senior General Manager Global Sales & Marketing HQ van OMRON Healthcare.

"Het is onze droom dat patiënten niet onnodig zorg krijgen terwijl elke patiënt de aandacht krijgt die hij of zij verdient," zegt Prof. Dr. Ir. Daan Dohmen, CEO en oprichter van Luscii. "Via OMRON's wereldwijde netwerk kunnen we nu nog sneller uitbreiden, onze in Nederland ontwikkelde innovaties opschalen en internationale kennis weer mee terugnemen voor verdere innovatie. Zowel mijn medeoprichters als alle andere teamleden en ikzelf kijken erg uit naar deze volgende stap in onze missie!"

In de bijlage naast afbeeldingen tevens een persoonlijk artikel van onze oprichter met zijn visie op de wereldwijde opschaling.
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Luscii Healthtech

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Zorg