Utrecht, 27 juni 2024 - Iedereen kent het: van het kastje naar de muur gestuurd worden in de zorg. Voor patiënten, zeker met meerdere of complexe aandoeningen, is het een nachtmerrie. Ook zorgverleners zijn de administratieve last rond verwijzingen in de keten spuugzat. Wat Luscii betreft verandert dit. Daarvoor introduceert zij vandaag Luscii Zorgnetwerken. Een nieuwe functie in de meest gebruikte Thuismeten App van Nederland. Zo wil zij een einde maken aan de silo’s tussen huisarts, ziekenhuis en andere zorgverleners in de regio.
Met Luscii Zorgnetwerken kunnen zorgverleners samen met hun regionale zorgpartners een uniek en persoonlijk zorgnetwerk creëren rondom de patiënt, ongeacht bij welke organisatie deze in behandeling is. De Thuismeten App neemt de patiënt aan de hand gedurende de hele transmurale zorgreis van huisarts, ziekenhuis, fysiotherapeut of thuiszorg. De app stuurt patiënten vanzelf de benodigde informatie op het juiste moment. En bij vragen of als er iets aan de hand is, zorgt de app dat automatisch de juiste zorgverlener in het netwerk gewaarschuwd wordt. De zorgverleners in het zorgnetwerk hebben toegang tot alle thuismeten-gegevens, veelal direct vanuit hun EPD, en kunnen eenvoudig naar elkaar doorverwijzen als dit nodig is.
De nieuwe mogelijkheid, de grootste update ooit sinds oprichting van Luscii vijf jaar geleden, is na een succesvolle proef in de regio Den Bosch vanaf vandaag beschikbaar voor ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgorganisaties die met Luscii werken. De update komt daarmee op een belangrijk moment omdat regionale, transmurale samenwerking al jaren speerpunt van de zorg en het IZA is, maar slechts mondjesmaat van de grond komt. Dat kan nu veranderen.
Loes Vecht, eindverantwoordelijk voor de Luscii opschaling in Nederland, licht toe: "Met Luscii Zorgnetwerken doorbreken we silo’s tussen eerstelijns en tweedelijnszorg. Een patiënt kan nu bij de huisarts starten, maar als het nodig is direct begeleid worden door een ziekenhuis of thuismonitoring centrum en vice versa. Thuismeetgegevens volgen de patiënt en zorgverleners kunnen naadloos samenwerken. Een droom die uitkomt.”
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis richtte als eerste een zorgnetwerk in voor mensen in de laatste levensfase met hartfalen in de regio Den Bosch. Marco van Geffen, programmamanager thuismonitoring vertelt: “Evaluaties onder zowel patiënten als zorgverleners tonen aan dat dit netwerk heeft bijgedragen aan een groter gevoel van veiligheid en beter inzicht in de patiëntreis.”
Naast de techniek biedt Luscii ook implementatiebegeleiding voor zorgorganisaties die Luscii Zorgnetwerken starten. Met een stapsgewijze routekaart opgesteld op basis van ervaring in Engeland en in Nederland, in onder andere Den Bosch en Assen, is het tech-bedrijf nu al met tientallen regio’s aan de slag om de nieuwe zorgnetwerken te activeren.
Meer informatie https://luscii.com/nl/networks
Dit is een origineel bericht van Luscii healthtech B.V
Ga naar alle berichten van deze organisatie.