JA21 organiseert symposium over toenemend antisemitisme

07 MEI 2024 14:46 | JA21

DEN HAAG - Het wetenschappelijk Instituut van JA21 organiseert een symposium over antisemitisme. “Het toenemende antisemitisme in de westerse wereld is een probleem dat dringend geadresseerd moet worden, daarom organiseren wij dit symposium”, aldus Rick Maas, manager van het Wetenschappelijk Instituut.

Douglas Murray hoofdspreker

“‘Waarom keert antisemitisme steeds weer terug? En hoe stoppen we het?’ Dat zijn de twee belangrijkste vragen die wij tijdens ons symposium hopen te beantwoorden” zegt Maas. “Ons doel is om de kennis over dit gevoelige onderwerp te vergroten. Wij zijn erg blij dat de Britse journalist Douglas Murray bereid is om aanwezig te zijn als hoofdspreker.”

7 oktober

“Douglas Murray zal ingaan op belangrijke recente gebeurtenissen zoals de aanval van Hamas op 7 oktober 2023, de oorlog die daarop volgde en de invloed daarvan op westerse samenlevingen met speciale aandacht voor Nederland. Vanzelfsprekend krijgen aanwezigen ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan Douglas Murray”, zegt Inge-Marie de Boer, mede-organisator van het symposium.

Paneldiscussie

Tijdens het tweede deel van het programma organiseert JA21 een paneldiscussie met naast Douglas Murray drie andere sprekers. In dit panel belicht historicus Hans Wallage antisemitisme vanuit historisch Joods-Nederlands perspectief. Arabiste Machteld Allan spreekt over de theologische achtergrond van het antisemitisme en David Suurland bestudeert het verband tussen totalitarisme en antisemitisme. “JA21 is een open debatpartij. Wij vinden het belangrijk dat verschillende perspectieven worden belicht en interactie met het publiek moedigen wij aan” aldus Maas.

Locatie & Tijden

Het symposium vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024 om 19.00 in het Prinses Theater Rotterdam, Schiedamseweg 19B. Toegangskaarten kosten € 7,50.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid