Plan loondispensatie is van tafel

06 SEP 2018 21:57 | CEDRIS

Cedris-voorzitter Job Cohen is “geweldig blij” met het nieuws dat het kabinet heeft besloten om af te zien van het idee van loondispensatie voor mensen met een beperking. Cedris wil graag meewerken om het huidige stelsel van loonkostensubsidie te verbeteren. Job Cohen: “Dit alles voor het doel dat ons bindt: zoveel mogelijk mensen die dat nodig hebben, aan een baan helpen die hen past.”

Hiermee reageert Cohen op het nieuws van de NOS dat het kabinet heeft besloten om geen loondispensatie in te voeren, zoals in het regeerakkoord stond. In plaats daarvan wordt de huidige regeling voor loonkostensubsidie verbeterd. Het bericht is overigens nog niet officieel door het ministerie bevestigd.

Samen sterk voor loonkostensubsidie

Cedris heeft zich het afgelopen jaar sterk gemaakt om de maatregel van tafel te krijgen. Samen met ruim 40 andere maatschappelijke organisaties en met mensen met een beperking (zoals de actiegroep Wij staan op) heeft Cedris keer op keer gepleit voor behoud en verbetering van loonkostensubsidie.

Loondispensatie leidt tot onvolwaardig werknemerschap van mensen met een beperking, en daarmee tot een lager inkomen, geen opbouw van volledige WW en pensioen en tot veel bureaucratie.

Volwaardig werknemerschap

Cedris-voorzitter Job Cohen: “Dit is een zeer heugelijke dag voor mensen met een beperking die willen werken met loonkostensubsidie. Voor hen betekent het dat ze als een volwaardig werknemer kunnen meedoen in de maatschappij. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dat is

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Doek, senior adviseur strategische communicatie en public affairs (06–20 29 53 69). Cedris is de landelijke vereniging voor re-integratie en sociale werkgelegenheid. De leden van Cedris zorgen voor een goede match op de arbeidsmarkt tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor maken ze gebruik van de zes instrumenten voor een succesvolle uitvoering van de Participatiewet en de banenafspraak: Matching en begeleiding - Werknemersvaardigheden ontwikkelen - Detachering – Werkgeversnetwerk - Werkproces op maat - Beschut werk

Meer binnen deze rubriek