EpilepsieNL slaat handen ineen voor de EpilepsieLoop 2023 

03 OKT 2023 08:30 | EpilepsieNL

Nederland kleurt paars op zaterdag 7 oktober 2023

Houten, 2 oktober - EpilepsieNL kondigt met trots de EpilepsieLoop 2023 aan. Een gezamenlijk initiatief van EpilepsieNL met partners en kenniscentra Sein (Heemstede), Kempenhaeghe (Breda) en Nightwatch (Leiden). Op zaterdag 7 oktober 2023 verenigen honderden deelnemers zich in een gezamenlijke inspanning om aandacht te vragen voor epilepsie en fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek. De ambitie is om 200.000 euro op te halen. Het belooft een onvergetelijke dag te worden. 

Epilepsie is een neurologische aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. In Nederland hebben 200.000 mensen de aandoening epilepsie. Daarnaast ondervinden een miljoen mensen in Nederland dagelijks de gevolgen van epilepsie. De EpilepsieLoop is een jaarlijks terugkerend evenement dat de gemeenschap verenigt en bewustwording creëert over epilepsie, terwijl het ook middelen genereert om het wetenschappelijk onderzoek naar deze aandoening te bevorderen. 

Een Loop voor Iedereen 

Dit jaar zullen meer dan 800 deelnemers, waaronder mensen die zelf epilepsie hebben, vrienden, families zleden, verpleegkundigen en onderzoekers, zich verzamelen voor de EpilepsieLoop 2023. De loop biedt verschillende afstanden om aan diverse behoeften te voldoen. Deelnemers kunnen kiezen uit wandelroutes van 6, 10 en 15 kilometer vanaf de hoofdlocatie in Amersfoort. Voor de meest avontuurlijke lopers is er dit jaar bovendien de mogelijkheid om een halve marathon te voltooien. De drie kenniscentra van Sein, Kempenhaeghe en Nightwatch wandelen een route ter plaatse. 

Van Huis tot Loop 

Voor degenen die niet in staat zijn om fysiek aanwezig te zijn bij een van de locaties, biedt de EpilepsieLoop de mogelijkheid om vanuit huis een zelfgekozen route te lopen. Dit virtuele aspect stelt deelnemers in staat om zich te verbinden met de Loop, zelfs als ze zich niet ter plaatse kunnen bevinden. 

Loop mee met de EpilepsieLoop

EpilepsieNL en haar partners Sein, Kempenhaege en Nightwatch roepen iedereen op om zich aan te sluiten bij de EpilepsieLoop 2023 en samen een verschil te maken. Door deel te nemen, te doneren of gewoon door bewustzijn te verspreiden, kunt u helpen epilepsie in Nederland en daarbuiten te begrijpen en te bestrijden. Samen in de aanval!

Over EpilepsieNL:  EpilepsieNL zet zich in voor mensen met epilepsie en hun naasten. De organisatie werkt aan bewustwording, belangenbehartiging en financiële steun voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie. Samen met haar partners en de bredere gemeenschap streven zij naar een wereld waarin epilepsie geen beperking vormt. 

Meer binnen de rubriek Zorg