'Biotechsector juicht initiatief registratie geneesmiddelen door ziekenhuizen toe'

01 JUL 2021 08:56 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Annemiek Verkamman, HollandBIO, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Ziekenhuizen beginnen bedrijf tegen 'geneesmiddelkaping'

Nederlandse ziekenhuizen gaan een bedrijf oprichten geneesmiddelen te registreren en zo ‘kaping’ van geneesmiddelen te voorkomen. De biotechsector juicht het initiatief van ziekenhuizen en universitair medische centra van harte toe. Door registratie komen geneesmiddelen op een veilige, effectieve en brede wijze beschikbaar voor patiënten in Nederland en Europa. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de huidige situatie waarin met name de patiënten binnen het eigen ziekenhuizen gebruik kunnen maken van de in eigen huis bereide geneesmiddelen.

Eerder riep HollandBIO op tot deze oplossing, onder de noemer ‘voorkom een rel, registreer snel’. We zijn dan ook blij dat na de oprichting van Medicijn voor de Maatschappij door het Amsterdam UMC nu een tweede vergelijkbaar initiatief van de grond komt. Zo stimuleren we gezondheid, innovatie en betaalbaarheid, krijgt ons Europese systeem van registratie de credits die het verdient én profiteren alle Europese patiënten, ongeacht hun woonplaats of de incidentie van hun ziekte, van nieuwe geneesmiddelen.

Meer binnen de rubriek Geneeskunde