Herstellend verslaafde en top-kok ontwikkelt nieuw concept voor klinieken en thuis met Food Therapy. Justin van Doorn is verslavingservaringsdeskundige, counselor en van origine top-kok. Twee jaar geleden bedacht hij Food Therapy en ontwikkelde dit tot een nieuwe vorm van therapie in verslavingszorgklinieken.
Food Therapy bewijst zich de afgelopen twee jaar bij inmiddels vier verslavingsinstellingen:
Bij Food Therapy gaan voeding en herstel hand in hand en biedt het een nieuwe ingang tot zelfonderzoek om helder te krijgen welk gedrag er van jongs af aan is ingezet en wat je daarin anders zou kunnen doen.
De twee instrumenten als basis voor de therapie zijn: ‘Het tafelmoment van vroeger’ en ‘Het favoriete kindergerecht toe je klein was’. Dit gerecht wordt identiek nagekookt.
In de bijlage de vier elementen van Food Therapy, wat de werking is en welke voordelen het biedt. En tevens een persbericht over het gelijknamige boek waarmee counselers zelfstandig aan de slag kunnen met Food Therapy. En wat ook geschikt is om thuis toe te passen.
Het doel is om Food Therapy een waardevolle toevoeging te laten zijn voor de gehele organisatie en behandelplan omdat voeding een van de belangrijkste onderdelen voor langdurig herstel is. Food Therapy gaat over het belang van samenwerken als groep om samen een nieuw leven te creëren en cliënten een andere waarde voor voeding mee te geven zodat ze beter voor zichzelf en de mensen om zich heen gaan zorgen.
Voor meer informatie zie: www.kitchen12foodtherapy.nl
Dit is een origineel bericht van S2Uitgevers