- Niet bestemd voor directe plaatsing. Voor informatie, receptselectie of interview mariskahoksbergen@casema.nl -
Herman den Blijker, Nederlands meest bekende en succesvolle tv-kok, kijkt terug op zijn indrukwekkende 50-jarige carrière als chef-kok en neemt de lezer mee op een unieke culinaire reis door de evolutie van de Nederlandse (restaurant-) keuken. Zijn culinaire biografie 'Herman kookt terug' verschijnt op 26 november.
“Dit boek volgt mijn kookleven aan de hand van een tijdlijn, met gerechten die elk tijdperk belichamen,” zegt Herman. Van de traditionele smaken van de jaren zestig tot de innovatieve creaties van vandaag, elk decennium onthult de veranderingen in de culinaire wereld. Door zijn ogen krijgt de lezer niet alleen inzicht in zijn persoonlijke reis als kok, maar ook in de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie door de jaren heen.
Een smakelijke ode aan vijf decennia vol creativiteit en evolutie in de keuken! Herman reflecteert op zijn 50-jarige carrière aan de hand van recepten die zijn leven vormgaven. Zijn roerige jeugd leidde hem naar een veilige haven in de restaurantkeuken. Vanaf de jaren zestig volgen we Herman tot nu, met anekdotes uit zijn restaurant- en televisietijd die elke periode inkleuren. Deze verhalen worden verrijkt met kenmerkende recepten, van die van zijn oma tot iconische gerechten uit Formentor, Le Grand-Duc, La Duchesse, De Engel, Las Palmas en Goud.
Indeling van het boek:
Met meer dan 55 recepten, waaronder:
Herman den Blijker is niet alleen een ras-ondernemer die 12 restaurants tegelijkertijd succesvol wist te draaien, maar ook een vertrouwd gezicht op de Nederlandse televisie. Met 13 kookboeken op zijn naam, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht, heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten in de culinaire wereld.
Boekgegevens: Herman kookt terug - De culinaire biografie van Herman den Blijker | Auteur: Herman den Blijker en Jaap van Rijn | Verschijnt 26 november | 256 pagina’s | € 32,99 | Covershoot William Rutten | Foodfotografie Elvan Ünlü (bekend van Karsu’s Kitchen) | ISBN: 9789083455617