Pluk de dag tijdens de officiële opening Merwede Pluktuin op 12 juli

11 JUL 2018 07:00 | Unchain the Tigers

Wat is er leuker dan zelf een veldboeket plukken en samenstellen. Pluktuinen zijn al geruime tijd enorm populair in Nederland, maar nog lang niet overal te vinden. Sinds kort vind je gelukkig ook in Utrecht een heuse pluktuin en wel in Merwede. Dat maakt de Merwede Pluktuin een populair en voor Utrecht stad een uniek project. De Merwede Pluktuin is gerealiseerd in aanloop naar de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Merwede en wordt officieel geopend op donderdag 12 juli 2018, met als thema: dat verdient een bloemetje.

“Pluk een bloem”, “speel hier” en “rust hier uit”. Onder andere deze uitnodigende boodschappen zijn sinds kort te lezen op de borden bij de Merwede Pluktuin aan de Kanaalweg langs het Merwedekanaal, ter hoogte van de Balijebrug. In opdracht van de huidige gebiedseigenaren aangelegd door HIK Ontwerp, biedt de Merwede Pluktuin bezoekers en voorbijgangers van het gebied in ontwikkeling een fleurige kennismaking. Eenieder die passeert wordt uitgenodigd er te komen uitrusten en/of plukken. “Eén van onze kernwaarden, ‘verbindend’ is hier het vertrekpunt”, licht brandmanager Ingmar Creutzburg toe. “We hebben een ontmoetingsplek gecreëerd voor bewoners, mensen die hier werken en passanten. Verbinding komt ook tot stand als je eens een bosje bloemen plukt voor je buurman -of vrouw.

Dat verdient een bloemetje

De pluktuin is gerealiseerd en de bloemen staan in bloei. Hoog tijd om de Merwede Pluktuin officieel te openen. Op donderdag 12 juli tussen 13:00-14:00 uur wordt de pluktuin officieel geopend. Onder genot van een ijsje of wat fris kunnen er bloemen worden geplukt. De aanwezigen worden tijdens de opening gevraagd de geplukte bloemen weg te geven aan een ander. Een zieke collega, een onbekende buurman of misschien aan een voorbijganger. Zo maken we samen de verbinding naar anderen.

De pluktuin bevindt zich op de groene driehoek aan de voet van de Balijebrug. Het is een pop up pluktuin met verschillende plantvakken waar mensen in het bloeiseizoen, juli t/m september, bloemen uit kunnen en mogen plukken. Er is een enorme variatie aan kleurige bloemen en planten gezaaid waardoor de pluktuin langzaam aan zal veranderen in een ware bloemenzee. Het zal mensen uitnodigen er te verblijven door er bijvoorbeeld picknickbankjes en beschutte plekjes te creëren waar je onder andere kan lunchen of werken. De pluktuin wordt beheerd en verzorgd door Stichting Reinaerde.  

Wees dus welkom in de Merwede Pluktuin, pluk een veldboeket en deel het op social media onder #merwedepluktuin. Wij zijn benieuwd naar jullie creaties!          

In de zoektocht naar nieuw stedelijk leven organiseert Unchain the Tigers in Merwede een serie bijzondere ontmoetingen, activiteiten en initiatieven. De Merwede Pluktuin is geïnitieerd in opdracht van de samenwerkende eigenaren van Merwede, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone. De samenwerkende eigenaren zijn: AM/Synchroon, Ramphastos, Jansen-De Jong, BPD, VVE-Merwede/Lingotto, G&S/Boelens de Gruyter/Round Hill Capital en de gemeente Utrecht (als zevende grondeigenaar).

Meer binnen deze rubriek