Ren mee door de bedrijven in het gebied van Merwede

12 SEP 2018 06:30 | Unchain the Tigers

Om alvast kennis te maken met het gebied waar de nieuwe stadswijk Merwede komt, start op vrijdag 14 september 2018 de eerste editie van de Merwede Run. Kees Diepeveen, wethouder Merwedekanaalzone, lost het startschot. De 6 km lange hardlooptocht is nét een tikkeltje anders dan een gewone hardloopwedstrijd omdat de renners door verschillende bedrijven in Merwede hardlopen. Als een acrobaat door Circus DIEDOM, klimmend door Boulderhal Sterk en voorrang gevend in De Verkeerstuin. Iedereen mag meedoen aan dit unieke parcours. Bij terugkomst staat de BBQ roodgloeiend bij De Klub en het bier koud bij De Kromme Haring!

Iedereen rent mee

De bedrijven waar alle deelnemers doorheen rennen, zijn gekozen om hun creativiteit en sportiviteit en dat geldt zeker ook voor de deelnemers zelf. Zo doen onder andere Life Impact Company, G&S Vastgoed, Stad2, Mud Masters, Valtech en Janssen de Jong mee. Ook een team van de Gemeente Utrecht rent mee. Merwede wil als nieuwe stadswijk in wording gezondheid en geluk aanjagen, onder andere door mensen bij elkaar te brengen en samen deel te nemen aan de Merwede Run.

Erbij zijn?

Wil jij Merwede ontdekken? Geef je dan op voor woensdag 12 september 2018. Inschrijven kan via www.merwede.nl of mail naar info@merwede.nl. Je kunt je als (bedrijfs)team of als individu inschrijven. Alleen meedoen aan de barbecue kan ook.

Praktische informatie

Start- en eindlocatie: Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht

Start run: 16:30 uur

Inschrijven: 15:30 uur

Kosten Run: €15,00

Kosten BBQ: €25,00 (incl. 2 drankjes)

Wat ligt er allemaal op de route?

  • Vechtclub XL
  • De Alchemist
  • Boulderhal Sterk
  • Stichting Circus DIEDOM
  • Skatepark Utrecht’
  • Kanaal30
  • Mud Masters (obstakel)
  • Park Transwijk
  • De Verkeerstuin
  • De Stadstuin
  • Eilandsteede

De Merwede Run wordt gehouden in opdracht van de samenwerkende eigenaren van Merwede, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Merwedekanaalzone. De samenwerkende eigenaren zijn: AM/Synchroon, Greystar, Jansen-De Jong, BPD, VVE-Merwede/Lingotto, G&S/Boelens de Gruyter/Round Hill Capital en de gemeente Utrecht (als zevende grondeigenaar). Unchain the Tigers en Central Events organiseren de Merwede Run.

Nieuwe stadswijk: Merwede

Utrecht krijgt er een nieuwe stadswijk bij: Merwede. De komende jaren worden daar 4.000 - 6.000 woningen gebouwd, gelegen tussen Park Transwijk en Merwedekanaal. Merwede wordt een aantrekkelijk, duurzaam en hoogstedelijk gebied voor wonen, werken, cultuur en recreëren. In het ontwerp voor Merwede is nadrukkelijk ruimte voor innovaties op het gebied van mobiliteit, energie, gezondheid, sociale duurzaamheid en milieu. Doel is het creëren van een gezonde, energie neutrale en klimaatbestendige stadswijk. “Op een leuke manier willen wij Utrechters laten kennismaken met de huidige gebruikers en bewoners van Merwede. Het is nu al een gebied vol inspiratie en creativiteit vertelt Ingmar Creutzburg van Unchain the Tigers.

Meer binnen deze rubriek