Zomervakantieweerbericht: volgende week flink wat zon met aangename maxima

10 JUL 2024 07:50 | Weeronline

De komende dagen verlopen wisselvallig met dagelijks kans op een bui. Daarnaast gaat de temperatuur omlaag. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte.

De afgelopen dagen hebben we in eigen land te maken gehad met wisselvallig zomerweer. Ook de komende tijd blijft het wisselvallig met wolken, zon en van tijd tot tijd is kans op een bui. De temperaturen zijn laag voor juli: vrijdag is het 17 tot 21 graden en zaterdag wordt het 17 tot 20 graden.

Veel zon en aangename temperaturen

Het weerbeeld vanaf zondag ziet er een stuk beter uit. De temperatuur gaat omhoog en de zon krijgen we vaak te zien. Volgende week ligt het kwik vaak tussen 20 en 25 graden. Mogelijk wordt het landinwaarts nog wat warmer. Of het tot mooie stranddagen komt is nog even afwachten, maar het wordt zeker mooi weer om buiten wat te ondernemen. Slechts af en toe is kans op een (onweers)bui, maar de droge perioden met zon en wolken zullen de overhand hebben.

Het is juli en dat betekent dat de zon hoog aan de hemel staat. De zon is dan ook erg krachtig met UV-index 5-6 en in het zuiden van het land mogelijk soms met zonkracht 7.

Later volgende week neemt de onzekerheid in de verwachting toe. Voor de derde juliweek lijkt de kans stabiel zomerweer wat kleiner te zijn, maar uitgesproken natte signalen zijn er ook weer niet. De middagtemperatuur lijkt op gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar uit te komen met 21 tot 24 graden.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/10-7-2024-weer-zomervakantie-nederland

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws