Matrixian Group versterkt data- en AI-diensten in vastgoedsector met € 3.5 M investering

09 AUG 2023 08:30 | Matrixian Group

Matrixian Group versterkt data- en AI-diensten in vastgoedsector met € 3.5 miljoen investering van Pride Capital Partners

Amsterdam, 9 augustus 2023 - Matrixian Group versterkt haar positie als toonaangevend technologiebedrijf in de vastgoedsector met data- en AI-diensten. Een nieuwe investering van €1.5 miljoen van Pride Capital Partners, bovenop de eerder verstrekte financiering van €2 miljoen, stimuleert technologische vooruitgang en internationale groei. Met een doelgerichte focus op dataoplossingen voor consumenten, hypotheekverstrekkers, investeerders en overheidsinstanties, speelt Matrixian Group in op de snelst groeiende segmenten van de markt.

Innovatieve datagedreven vastgoedwaardering

Matrixian Group maakt gebruik van data en kunstmatige intelligentie (AI) om woningen efficiënt en betrouwbaar te waarderen via volledig geautomatiseerde processen. Haar expertise omvat eveneens het ontwikkelen van 'digital twins', het identificeren van duurzaamheidspotentieel en het ontsluiten van investeringsmogelijkheden binnen de vastgoedsector. Het succesvol waarderen van meer dan 1 miljoen Nederlandse woningen onderstreept de invloed van Matrixian Group in de vastgoedbranche.

Lars van 't Hoenderdaal, Managing Partner bij Pride Capital Partners, vertelt: “Matrixian Group heeft een transformatie doorgemaakt, van een organisatie gericht op Location Intelligence naar een leverancier van data en AI-oplossingen voor de vastgoedsector en haar partners. Deze verschuiving heeft de organisatie uitgedaagd haar bedrijfsmodel en verkoopmarkt opnieuw te bekijken en te optimaliseren. Pride Capital Partners kijkt uit naar het voortzetten van de ondersteuning van Matrixian Group in hun reis.”

In de eerste week van september introduceert Matrixian Group de Homematrix Desktoptaxatie, een nieuwe taxatieservice speciaal ontworpen voor consumenten. Hiermee maakt Matrixian Group haar data en AI-diensten toegankelijk voor een groter publiek. Deze service stelt iedereen in staat om binnen 4 uur een volledig geautomatiseerd taxatierapport te ontvangen, wat veel tijd en kosten bespaart omdat er geen fysieke taxatie nodig is. Matrixian's data-first-filosofie waarborgt de kwaliteit van de onderliggende data: elke maand worden alle gebouwen in Nederland en Europa geüpdatet met de meest recente en geverifieerde informatie, terwijl strikte normen voor privacy en naleving worden gehandhaafd. 

Luke Liplijn, oprichter en CEO van Matrixian Group: "Binnen enkele seconden kunnen we kopers, verkopers en hypotheekverstrekkers met de juiste gegevens bij elkaar brengen waardoor volledige digitale transacties mogelijk worden. En dat is precies waar de markt nu om vraagt. Wij sluiten naadloos aan op deze behoefte met onze informatiediensten in dit nieuwe generatieve AI-tijdperk.”

Internationale groei en strategische positionering

Matrixian Group is vastbesloten om vanaf 2024 haar diensten internationaal uit te breiden. Eerder openden ze al een kantoor in Dubai, dat fungeert als hub naar het Midden-Oosten, en nu hebben ze ook een vestiging in Londen geopend. Deze stap is strategisch en stelt hen in staat om hun diensten uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk en een breder scala aan Europese klanten te bedienen. “Met de opening van onze kantoren in Dubai en Londen kunnen we nog meer waarde bieden aan onze klanten en partners in de VAE en Europa, die we beschouwen als opkomende markten.", aldus Liplijn.

Om de groeiplannen te realiseren heeft Matrixian Group in het afgelopen jaar een nieuw directieteam samengesteld, voorzien van de juiste expertise en ervaring om de gestelde doelen te bereiken. Daarnaast heeft de organisatie de hyperlokale nieuwswebsite Drimble verzelfstandigd, waardoor er meer focus is op de kernactiviteiten: data- en AI-diensten voor de vastgoedsector en haar partners. Met de investering van Pride Capital Partners wordt Matrixian Group krachtig gesteund in het verwezenlijken van haar ambitieuze groeiplannen.

Liplijn benadrukt: "De naam van onze investeerder, Pride Capital Partners, wordt eer aangedaan. We hebben hen het afgelopen jaar als partners in business mogen leren kennen. Deze steun geeft ons de push om onze groeiplannen te verwezenlijken en onze diensten internationaal uit te breiden."

==============================

Over Pride Capital Partners:

Pride Capital Partners investeert in groeiende bedrijven in de software en IT industrie. Door private debt en equity flexibel te combineren stelt Pride Capital Partners ondernemers in staat om groei ambities te realiseren. Typische scenario’s omvatten: groei, acquisities en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op bedrijven in de Benelux, DACH-regio en Nordics. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam, Keulen en Frankfurt.

De middelen van Pride Capital Partners zijn beschikbaar gesteld door aandeelhouders, institutionele investeerders, welvarende individuen, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat o.a. uit Blue Field Agency, Spotzer Digital, Fivespark, Fairbanks, Netaxis, ScanmarQED en Archipel, en DACH-bedrijven Wagawin, GBC Gruppe, Architrave, Kendox, moveXM, eKomi en Link11.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Vera van Laarhoven T: +31 (0)621163914 E: vvanlaarhoven@matrixiangroup.com

Meer binnen de rubriek Media industrie