Hyperlokale nieuwssite Drimble onafhankelijk verder met nieuwe redactie.

22 AUG 2023 08:30 | Drimble Media

Of je nu wilt weten wat er speelt in de buurt, op de woningmarkt of welke voetbaltalenten Ajax aan de haak heeft geslagen: je vindt het op Drimble. Deze hyperlokale nieuwsaggregatiesite viel voorheen onder Matrixian Group, maar ging kortgeleden zelfstandig verder – inclusief een compleet eigen team waaronder een redactie. Naast dat de website bovenop de actualiteiten zit, publiceert het alle 112-meldingen, bedrijfs- en woningupdates. Maandelijks bereikt Drimble meer dan 3 miljoen Nederlanders.

Frisse wind

Drimble™ bestaat al meer dan dertien jaar, was sinds 2020 onderdeel van Matrixian Group, maar is per juli 2023 in handen van Liplijn Ventures. Hier gaat het platform een nieuwe fase tegemoet onder leiding van Marc Barteling. De general manager werkte eerder al voor journalistiek platform Follow the Money, en voor mediaconcerns HBO en FOX Sports Nederland. Samen met zeven teamleden blaast hij Drimble de komende tijd nieuw leven in. Dat betekent: een toegankelijke website met een nieuw imago.

Veelzijdige verslaglegging

Als hyperlokale nieuwsaggregatiewebsite verzamelt Drimble dagelijks actualiteiten van zo’n 6.000 verschillende nieuws en informatiebronnen. Zo bundelt het platform zowel regionaal als internationaal nieuws in allerlei rubrieken: van economie tot sport en van gezondheid tot politiek. Bovendien verwacht de organisatie binnenkort generatieve AI in te zetten om met de rijke hoeveelheid input eigen nieuwsberichten samen te stellen. Drimble heeft al enige tijd een samenwerking met de persdienst ANP en zal deze samenwerking verder uitbouwen.

Persoonlijke selectie

Naast het laatste nationale en lokale nieuws, heeft Drimble ook een uitgebreide database waarin ruim drie miljoen bedrijfsprofielen zijn opgeslagen. Stuk voor stuk zijn die voorzien van contactgegevens en informatie over de organisatiestructuur en -opbouw. De volgende stap voor Drimble is een uitbreiding van deze bedrijfsgegevens, onder meer met bedrijfsnieuws. Zo weet je altijd wat er in de regio speelt en welke invloed dat heeft op je bedrijfsvoering.

 

Over Liplijn Ventures: Liplijn Ventures is een internationaal familiebedrijf in de informatie en media-industrie. De Liplijn Ventures bedrijven zijn gevestigd in Amsterdam en onverdeeld in Matrixian Group een data en AI bedrijf gericht op de vastgoedsector, het medische informatiebedrijf BioScope Health en de hyperlokale nieuwswebsite Drimble Media. Neem voor meer informatie contact op met Marc Barteling van Drimble: info@drimble.nl.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media