Verblijven in Harbour Village Bonaire, net als de Oranjes

03 FEB 2023 09:00 | Latin America Reflections

Afgelopen weekend brachten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia door bij Harbour Village Bonaire. Het was het startpunt van hun rondreis binnen het Caribische deel van het Koninkrijk, de eerste officiële reis van de kroonprinses. Een grote eer voor het enige privéresort op Bonaire, om de Oranjes als hun gast welkom te heten.

“Wij zijn er trots om te kunnen zeggen dat de Koninklijke familie zich heel comfortabel heeft gevoeld bij ons”, aldus de eigenaar Frank Gonzalez. “Onze medewerkers hebben er alles aan gedaan om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken”. Volgens hem biedt zijn hotel exclusiviteit, privacy en rust. Ideaal dus voor de Koninklijke gasten, die na een dag vol activiteiten zich konden onderdompelen in een vredig en relaxte omgeving.

Rust & Privacy

Harbour Village Bonaire begrijpt als geen ander hoe belangrijk privacy is voor haar gasten. Al ruim 30 jaar is het een begrip op het eiland en nog steeds wordt het met liefde gerund door de familie die het liet ontwerpen. Ze is erin geslaagd om een oase van serene kalmte te creëren voor haar gasten.

Genieten als een Royal

Verder laat het zich raden dat slapen in de Beach House, zoals de Oranjes, slechts enkele stappen van strand en zee, een ochtendduik aanlokkelijk maakt, als ook een wandeling langs de vloedlijn. Het verblijf liet ruimte voor het ervaren van de hotelfaciliteiten, waaronder het duik- en watersportcentrum en de Spa. Tijd voor een uitstapje was er ook. Vanuit de jachthaven, behorende tot het hotel, stapte het Koninklijk gezelschap aan boord van de “Harbour Queen’, vernoemd naar prinses Beatrix toen zij nog het ambt van Koningin vervulde. Op de duiklocatie ‘Rock Pile’ werd naar alle lust gedoken, alle leden van de Koninklijke familie bleken allen excellente duikers te zijn, volgens de vakbekwame crew die hun tijdens de tocht vergezelde. Ook werd aandacht en zorg besteed aan culinaire hoogtepunten. Een verrassende ‘catch of the day’, de Lion Fish, werd heel enthousiast ontvangen.

Harbour Village Bonaire

Grootste pluspunt van Harbour Village Bonaire is dat het kleinschalig is met een privéstrand dat letterlijk aan je voeten ligt. De Beachfront Suites bevinden zich direct aan zee, die op de begane grond hebben direct toegang tot het strand en de suites op de 1e etage beschikken over een groot balkon. De Harbour Villa’s liggen aan de jachthaven, op korte loopafstand van het strand.

Het strand van Harbour Village is uniek op Bonaire. Er zijn wel andere stranden, maar die zijn niet zo uitmuntend onderhouden als het privéstrand van Harbour Village. Het restaurant is gelegen aan zee, direct naast het strand, er wordt een gevarieerd menu met dagverse producten geserveerd.

Wie dit verlaten stukje eiland zelf wil ervaren kan boeken via de website van het hotel of bij gerenommeerde reisorganisaties. 

Meer binnen de rubriek Senioren