COSMILE Europe-app gelanceerd: eenvoudig toegang tot betrouwbare ingrediënten-informatie

30 NOV 2023 14:01 | Nederlandse Cosmetica Vereniging

COSMILE Europe-app gelanceerd door NCV en Detic: vanaf nu hebben consumenten eenvoudig toegang tot betrouwbare ingrediënten-informatie

De Benelux-samenwerking van de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging) en Detic (de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van cosmetica) heeft begin 2023 de COSMILE Europe databank gelanceerd. Maar nu is er ook een app waarmee consumenten de mogelijkheid hebben om tijdens het winkelen producten te scannen en zich ter plaatse goed te informeren op basis van betrouwbare, geverifieerde en wetenschappelijk onderbouwde gegevens.

Gebruikers van de COSMILE Europe-app kunnen de ingrediënten in cosmeticaproducten bijhouden die voor hen interessant zijn of waarvoor ze een allergie hebben die is bevestigd door een dermatoloog.

De NCV en Detic zijn er trots op dat er met de app nu een nieuwe manier is om ingrediënten te zoeken en te volgen. De toegang is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ook mensen met een visuele beperking krijgen via deze app de mogelijkheid om ingrediënten te lezen en weloverwogen keuzes over persoonlijke verzorging te maken. De app is nu beschikbaar in 8 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits en Frans, en er komen nog meer talen bij. Ook wordt er gewerkt aan uitbreiding van de mogelijkheden van de app.

Download de app via de app store.

COSMILE Europe is een initiatief van Cosmetics Europe, op basis van gegevens van IKW en Febea, in samenwerking met nationale brancheverenigingen voor cosmetica. De NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging en Detic (de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van cosmetica) werken nauw samen aan de lancering van de app en databank in de Benelux. In de COSMILE Europe database zitten bijna 30.000 ingrediënten die in cosmetica worden gebruikt. De informatie in de database helpt Europa burgers begrijpen waarom bepaalde ingrediënten in hun cosmeticaproducten zitten en welke eigenschappen en oorsprong ze hebben en nog veel meer.

Meer binnen de rubriek Haar en beauty