2 Mijdrechtse leerlingen ontvangen ScienceMakers Award 2022

21 SEP 2022 08:00 | Platform Talent voor Technologie

2 leerlingen uit Mijdrecht ontvangen vandaag de ScienceMakers Award 2022. Deze award krijgen ze vanwege hun prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De huldiging vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. De awards worden overhandigd door PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira & André Ramalho en presentator Dennis Weening.

Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats, zowel in nationaal als internationaal. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.

Meer over het winnende project:

>> Kirellos Mosaad en Liza Baidalina - leerlingen van het Veenlanden college in Mijdrecht – zaten in het team dat als winnaar uit de bus kwam bij DroneCup Finals in de categorie “Beste dronebouwers”.

De organisatie van ScienceMakers is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

Liza Baidalina en Kirellos Mosaad (rechtenvrij te gebruiken)

Meer binnen deze rubriek