Medicine Men en Aurora Innovation gaan samenwerken in alarmafhandeling

15 JUN 2022 12:24 | Medicine Men B.V.

Medicine Men en Aurora Innovation zijn een samenwerking aangegaan waarmee huisartsen de juiste handvatten krijgen om de zorg voor patiënten met een chronische aandoening, zo efficiënt mogelijk in te richten.

Waar Medicine Men jarenlange ervaring heeft met het ontwikkelen van het Viduet zelfmanagement- en telemonitoring platform, heeft Aurora Innovation met het platform teleQ ruime ervaring met het verwerken van inkomende telefoontjes, e-mails en afspraken verzoeken binnen de huisartsenpraktijk .

Een nieuwe benadering van het dagelijkse werk in de huisartsenpraktijk

De integratie tussen Medicine Men’s platform Viduet (voorheen bekend als Emma) en Aurora teleQ maakt het mogelijk om digitale zorgpaden te vertalen naar geïntegreerde communicatieoplossingen voor de gehele huisartsenpraktijk. Medicine Men en Aurora Innovation kunnen huisartsenpraktijken een gezamenlijke oplossing bieden waarbij binnenkomende signalen van Viduet worden verwerkt in een geïntegreerd communicatiesysteem voor alle inkomende communicatie van de gehele huisartsenpraktijk. Dit stelt de huisarts in staat een betere werkomgeving te bieden met kosteneffectief contactbeheer, inclusief workflow, geplande terugbelverzoeken en statistieken voor resourceplanning.

Hoe werkt het?

Met behulp van thuis meetapparatuur en vragenlijsten, kunnen patiënten met een chronische aandoening hun gezondheidsstatus in kaart brengen. De informatie wordt doorgegeven aan huisartsen en ziekenhuizen zodat zij hun patiënten kunnen monitoren. Als een meetwaarde of uitkomst van de vragenlijst een bepaalde drempelwaarde overschrijdt, stuurt Viduet een taak naar Aurora teleQ om contact op te nemen met de patiënt. De taak verschijnt in Aurora teleQ en de assistente of de praktijkondersteuner neemt contact op met de patiënt over zijn huidige welzijn en verbindt rechtstreeks met Viduet voor de juiste informatie over de specifieke patiënt.

De samenwerking geeft Veendokters-patiënten meer zekerheid

Praktijkmanager Jeannet Scheper van huisartsenpraktijk Veendokters, onderdeel van Dokter Drenthe, maakt gebruik van de gezamenlijke applicaties van teleQ en Viduet. “Veendokters stimuleert patiënten om regie te nemen over hun gezondheid. We willen dat patiënten het voortouw nemen in hun behandeling en weten wat hun gemeten vitale waarden voor hen betekenen. Door de samenwerking tussen Viduet en teleQ zijn wij in staat om onze Diabetes- en Hypertensiepatiënten veilig thuis te monitoren. We krijgen een waarschuwing als een kritische drempel wordt overschreden en nemen dan contact op met onze patiënt.”

Voordelen

  • De patiënten nemen hun gezondheid in eigen hand en kunnen indien nodig gemakkelijk afspraken inplannen met hun arts.
  • Gebruiksvriendelijk voor patiënten doordat het uitvoeren van metingen, het invullen van vragenlijsten en het plannen van controleafspraken gebundeld zijn in één platform.
  • Alarmerende metingen worden eenvoudig verwerkt tot terugbelverzoeken voor de huisartsenpraktijk om ernstige complicaties te voorkomen.
  • Patiënten worden actief ondersteund bij het maken van vervolgafspraken.

"Ons Viduet-platform is zeer goed in staat om signalen en alarmen te verzenden wanneer bepaalde kritische drempels van vitale waarden zijn overschreden. Aurora teleQ is geweldig om huisartsen en hun team acties en reacties te laten prioriteren. De combinatie is een typisch voorbeeld van 1+1=3 ", zegt Oscar van Dijk, CEO van Medicine Men.

De samenwerking met Medicine Men past volledig in onze strategie om hét digitale platform te zijn voor patiëntcontact management binnen de zorg. De assistente of parktijkondersteuner heeft alle contactgegevens van patiënten direct via Aurora teleQ, inclusief de afwijkende waarden van metingen via het Viduet platform die actie vergen richting de patiënt. Een integratie met voordelen voor alle betrokkenen”, zegt Nicole Hendriks, Country Director, Aurora Innovation, Nederland.

Over Medicine Men

Medicine Men BV bouwt sinds 2015 mobiele zelfzorgoplossingen voor patiënten met chronische ziekten. Het Viduet platform (voorheen Emma) is ontwikkeld om ziekenhuizen, huisartspraktijken en de netwerkzorg te voorzien van de juiste tools om patiënten op afstand optimaal te monitoren en te ondersteunen. Wanneer eHealth op de juiste manier wordt ingezet, biedt het veel kansen om de zorg efficiënter te organiseren en meer tijd over te houden voor de patiënten die het echt nodig hebben. Daarom biedt Medicine Men zorgorganisaties een totaaloplossing, waarin patiënten zelf de regie nemen en waarin Viduet patiënten begeleidt bij het uitvoeren van metingen, het invullen van vragenlijsten of het maken van controleafspraken.

Over Aurora teleQ

Aurora Innovation richt zich op het verbeteren van de toegang tot zorg en het creëren van een efficiënt functionerende werkomgeving voor zorgverleners. Aurora teleQ brengt zorgverleners en hulpbehoevenden samen op een moment dat het hen uitkomt en via de meest geschikte communicatiemiddelen, zoals terugbellen, chatten, e-mailen, video en telefooncentrale opnemen.

 

Meer binnen de rubriek Cardiologie