Medicine Men verandert naam van haar Emma telemonitoring-platform in Viduet

13 JUN 2022 15:06 | Medicine Men B.V.

Zorginnovatiebedrijf Medicine Men verandert de naam van het bekende Emma zelfmanagement-  en telemonitoring-platform. Het bedrijf koos voor de naamsverandering omdat veel klanten alleen de losse Emma producten van naam kennen. Zij vallen nu allemaal onder één en dezelfde naam: Viduet.

Met de naamsverandering verdwijnen productnamen als EmmaHBPM en Emma Activity Coach. Deze producten krijgen modulenamen binnen het platform. Ziekenhuizen en huisartspraktijken kunnen kiezen uit meer dan 40 modules voor 18 aandoeningen, welke per patiënt individueel ingesteld en gecombineerd kunnen worden.

Het nieuwe platformlogo symboliseert de innige samenwerking tussen zorgverlener en patiënt. In “duet” zorgen zij samen voor een beter en langer leven (“vi”) van de patiënt.

Medicine Men oprichter Oscar van Dijk: “We zijn acht jaar geleden gestart met concrete oplossingen voor patiënten. Artsen en ziekenhuisafdelingen gebruikten de individuele Emma producten, zonder door te hebben dat er meer was en dat het allemaal  toepassingen binnen één platform waren. Inmiddels zien zij de voordelen van deze waaier van toepassingen. Met de naamswijziging willen we laten zien dat wij met Viduet al hun zorg-op-afstandwensen kunnen invullen.”

Over het Viduet zelfmanagement- en telemonitoring-platform

Het Viduet platform wordt ingezet bij ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapiepraktijken voor zorg op afstand van o.a. COPD longaanvalmanagement, hartfalen, vermindering van sedentair gedrag, diagnostisch bloeddrukmeten, diabetesmanagement, mentale zorg, medicatiemanagement, oncologische zorg, obesitas, begeleiding van kwetsbare ouderen, leefstijlverbetering en afvallen. Het platform wordt bovendien veel ingezet bij patiëntenonderzoek en is gekoppeld met o.a. HIS, ZIS, zorgcentrales, alarmsystemen en medische apparatuur, zoals bloedglucosemeters, bloeddrukmeters, zuurstofsaturatiemeters en smartwatches. 

De COPD toepassing binnen het Viduet platform is bewezen het meest effectief om longaanvallen te herkennen en ziekenhuisopname te voorkomen. De toepassing is vorig jaar  genomineerd voor de beste zorginnovatie van Nederland en won in April de prestigieuze Health Valley Bridge Prize 2022.

Viduet thuis-bloeddrukmeten werd samen met het UMC Utrecht ontwikkeld. Het is de enige toepassing die volledig voldoet aan de Europese ESH richtlijn voor diagnosestelling. Zij wordt sinds dit jaar voor huisartspraktijken door alle zorgverzekeraars vergoed.

Wij hebben extra informatie en beeldmateriaal beschikbaar. Stuur een mail met uw verzoek naar support@medicinemen.nl

Meer binnen de rubriek Cardiologie