Gebruik rijhulpsystemen vermindert kans betrokkenheid ongeval aanzienlijk

28 MRT 2024 14:56 | TVM verzekeringen

TVM verzekeringen publiceert greenpaper over rijhulpsystemen 

Recent onderzoek toont aan dat de juiste inzet van rijhulpsystemen niet alleen schade en letsel vermindert, maar ook een aanzienlijke bijdrage levert aan de algemene veiligheid op de weg. Volgens het Verbond van Verzekeraars kunnen rijhulpsystemen de kans op ongevallen met 30 tot 40% verminderen, waardoor de impact van deze systemen niet te onderschatten is. Met de publicatie van de greenpaper ‘Veilig vooruit met rijhulpsystemen’ biedt TVM verzekeringen inzicht in hoe je met rijhulpsystemen schade kunt voorkomen. 

Waardevolle inzichten

Deze greenpaper, een whitepaper in de groene huisstijl van TVM, biedt een uitgebreid overzicht van rijhulpsystemen, inclusief gedetailleerde analyses en inzichten verkregen uit gesprekken met chauffeurs, transportondernemers en vrachtwagenleveranciers. Van de beschikbare systemen tot de potentiële voordelen, praktijkvoorbeelden en uitdagingen bij implementatie, deze greenpaper biedt waardevolle inzichten voor alle belanghebbenden.

Belang benadrukt door cijfers 

Het belang van het juist inzetten van rijhulpsystemen wordt benadrukt door de cijfers. In de afgelopen jaren vielen er in de EU-zone rond de 20.000 dodelijke slachtoffers in het verkeer. In Nederland hebben we het over 745 doden en 6800 ernstige verkeersgewonden. Bij ongeveer 14% van die ongevallen waren zware voertuigen betrokken. Uit de analyse van onze eigen data blijkt dat 3 oorzaken van letselschades het meest voorkomen bij onze leden: achterop rijden, van rijbaan wisselen en rechts afslaan (dode hoek). In deze greenpaper ligt de focus op rijhulpsystemen die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van schadeoorzaken waarbij één of meerdere personen gewond raken of overlijden. 

Downloaden greenpaper

De TVM greenpaper 'Veilig vooruit met rijhulpsystemen’ is te downloaden via onderstaande link:

https://www.tvm.nl/nieuws/gebruik-rijhulpsystemen-vermindert-kans-betrokkenheid-ongeval-aanzienlijk

Over de greenpapers 

Met het uitbrengen van greenpapers wil TVM als verzekeraar met coöperatieve grondslag haar leden en andere partijen in de sector van logistiek en transport nieuwe inzichten verschaffen, adviseren en verder helpen bij relevante vraagstukken.

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek